tirsdag, 19 juli 2022 13:46

Dette er våre beste sparetips

Dette er våre beste sparetips Illustrasjonsfoto: Unsplash

Det er ikke alltid like lett å spare og kanskje er det spesielt vanskelig om sommeren. Kanskje kjenner du på at du allerede har brukt litt for mye penger i sommer, eller kanskje sparer du til noe spesielt i en nærmere fremtid. Uansett hvorfor du skal spare så er dette noen flotte sparetips som kan gjøre det lettere for deg.

Det er ikke sikkert at alle tipsene passer for deg, men vi håper at du kan benytte deg av et eller to slik at du føler at spareprosessen blir litt lettere. La oss ta en titt på våre beste sparetips:

Spareappen Dreams

Dette er en helt super app for deg som synes det er vanskelig å spare. Denne appen gjør det både enkelt og gøy å spare. Her får du muligheten til å legge inn forskjellige drømmer som er mål du selv setter. Dette kan være «sommerferie» på 10.000kr, «hyttetur» på 5.000kr eller «begynnelse på en leilighet» på 100.000kr. Her er det du som bestemmer.

Det som er så flott er at det finnes så mange måter å spare på. Du kan overføre normalt eller du kan sette over faste overføringer. Du kan også bruke andre morsomme funksjoner som «fullmåne» som tar et beløp av deg hver gang det er fullmåne, «tyven» som stjeler et beløp hver måned (du setter selv maxgrensen) eller «rare helligdager» som for eksempel tar 25 kroner på den nasjonale vaffeldagen. Dette er absolutt en morsom og lett måte å spare på. Du kan få flere tips hos Pengenytt.no om du føler at du har behov for flere tips.

Sparebingo

En sparebingo kan du lage helt selv, skriv ut en mal på nett eller bestille en. Her har du altså ruter eller en annen form du kan fylle ut der det står forskjellige beløp. La oss si at du ønsker å spare 10.000 kroner. Da kan du for eksempel lage 35 ruter der det står forskjellige beløp mellom 5 og 500 kroner. Heng den opp på veggen slik at du alltid blir påminnet sparemålet ditt og kryss ut et tall når du har mulighet eller råd. Spare 5 kroner når du har mulighet for det og 500 kroner når det er en mulighet. Både morsomt og enkelt!

Her velger du selvfølgelig alle beløp og tidsperioder selv, men husk å henge den opp slik at du blir påminnet sparingen. Hvis du ikke tror at sparebingo er den perfekte måten for deg, så finnes det også mange andre morsomme og kreative måter å spare på.

Budsjett

Det er kanskje et kjedelig tips, men det er et godt et. Budsjett er ikke noe som passer for alle, men det er et supert tips dersom du liker å ha kontroll og dersom du er god til å føre lister. Fordel alt du tjener og del det på forskjellige poster. Begynn med hva du bruker nå og se hvor du kan kutte ned litt for å spare, eller se om en post kanskje fortjener litt mer enn det den har nå. Om du følger budsjettet ditt hver måned vil det bli mye lettere å spare.

 

green balls

 

Andre saker å lese

20.juli: Mari Vassause - slik blir høstværet

20-07-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

20.juli: Mari Vassause - slik blir høstværet

Margareta fra Antiokia, også kjent som St. Margareta eller Margareta Jomfruen, er en av de mest ærverdige helgenene i kristen tradisjon, særlig i den katolske og ortodokse kirken. Hennes festdag...

Les mer i RingeriksAvisa

Flere kan ha vepseallergi uten å vite det

20-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Flere kan ha vepseallergi uten å vite det

Stikk fra veps eller bie kan bli alvorlige for folk med allergi. Mange vet ikke at de har utviklet allergi.

Les mer i RingeriksAvisa

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune i uke 29

20-07-2024 Eiendomsoverdragelser Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune i uke 29

Her er den siste ukens eiendomsoverdragelser i Ringerike kommune. Legg merke til at overdragelser som gjelder arv og skifte oftest er oppgitt uten beløp.

Les mer i RingeriksAvisa

Ulykke ved Austjord

20-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Fredag morgen måtte nødetatene rykke ut til en ulykke i krysset Eggemoveien/Lundstaveien.

Les mer i RingeriksAvisa