annonse1

annonse2

annonse3

annonse4

fredag, 24 juli 2020 07:36

Solberg: Vanskelig å få unge folk til å følge smitterådene i sommerferien

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Statsminister Erna Solberg (H) var torsdag kveld med i en videosamtale i regi av Time. Statsminister Erna Solberg (H) var torsdag kveld med i en videosamtale i regi av Time. Arkivfoto: Annika Byrde / NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg (H) vedgår at det er vanskelig å få unge folk til å følge smitterådene i sommerferien etter månedsvis med strenge koronatiltak.

– Det er vanskelig å holde disiplinen oppe etter en lang periode hvor folk virkelig har fulgt reglene og rådene våre, sa Solberg i forbindelse med en direktesendt samtale i regi av Time Magazine torsdag kveld.

Statsministeren fortalte om hvordan Norge har håndtert koronapandemien og hvordan situasjonen her til lands er nå.

– Selv om vi minner om avstandsrådene på én meter, er det utfordrende å få folk til å følge dette. Vi ser at folk mellom 20 og 29 år er aldersgruppen hvor flest blir smittet nå, og de fester og er sosiale på ferie sammen, sa hun.

– Sommeren er viktig når man er ung, sa statsministeren.

Solberg snakket også om situasjonen tilbake i mars, da pandemien nådde Europa og Norge for alvor. I starten lå Norge helt oppe i smittetoppen globalt.

– Vi var vel nummer fire på listen over land med flest smittede i mars. Det er fremdeles mennesker som blir smittet hver dag i Norge, men det er kun en håndfull mennesker, og jeg føler vi har kontroll, sa statsministeren.

Samtalerekken «Time 100 Talks» er del av oppladningen til lanseringen av årets «Time 100»-liste, hvor det amerikanske nyhetsmagasinet Time kårer de 100 mest innflytelsesrike menneskene i verden.

Solberg ble intervjuet av Times internasjonale redaktør Dan Steward, og flere andre kjente personer var involvert, deriblant den amerikanske senatoren Tim Scott.

NTB