mandag, 18 september 2023 22:15

Artisten Roger Whittaker (87) er død

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Roger Whittaker var særdeles populær også i Norge. Her fra en konsert i Oslo 29. august 1976. Roger Whittaker var særdeles populær også i Norge. Her fra en konsert i Oslo 29. august 1976. Foto: Oddvar Walle Jensen / NTB

Den britiske sangeren Roger Whittaker døde forrige uke på et sykehus i Frankrike, bekrefter familien.

Sangeren og låtskriveren døde 13. september med kona Natalie (81) og deres barn ved hans side, melder tyske Bild.

– Roger var en ikonisk kunstner, en fantastisk ektemann og far. Han rørte så mange hjerter med musikken sin gjennom hele livet og vil alltid leve videre i minnene våre, heter det i en uttalelse fra familien.

Whittaker ble født i 1936 og vokste opp i Kenya med britiske foreldre. Som artist og musiker hadde han stor suksess over store deler av verden med sin melodiøse, avslappede visepop-stil og sin slående plystreteknikk, ifølge Store norske leksikon.

Han debuterte som plateartist i 1967 og ga ut flere titalls album gjennom karrieren. I 1976 hadde han hele åtte album inne på VG-lista, anført av låta og albumet "The Last Farewell".

Whittakers offisielle hjemmeside er oppdatert med et bilde av sangeren og teksten «Roger Whittaker 1936-2023». I gjesteboken på siden begynte kondolansene å strømme inn mandag kveld.

– Rogers musikk har fulgt meg i nesten 47 år. Jeg kom meg gjennom mye i livet med musikken hans. Møtte ham personlig flere ganger. Han var alltid som en bestefarsfigur for meg, skriver en fan med signaturen Wendy fra Hamburg.

NTB

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Andre saker å lese

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

29-09-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

Frp-leder Sylvi Listhaug er sterkt kritisk til at regjeringen setter av 15 milliarder til grønn omstilling samtidig som folk sliter med å få endene til å møtes.

Les mer i RingeriksAvisa

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

28-09-2023 Sport NTB - avatar NTB

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

To norske lag er inne i topp 100 blant klubblagene som dominerer sine ligamotstandere mest ut fra fire nøkkelparametere, viser en ny studie.

Les mer i RingeriksAvisa

Nytt bakeri

27-09-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

CAKE HOUSE HØNEFOSS VERONIKA BALOGOVÁ er navnet på det nye kakebakeriet på Helgelandsmoen. Innehaver er Veronika Balogová.Formålet er salg av egenproduserte kaker og bakevarer, samt catering med salg av egenprodusert...

Les mer i RingeriksAvisa

Hovland fra pengeregn til spill om ære i Ryder Cup

27-09-2023 Sport NTB - avatar NTB

Hovland fra pengeregn til spill om ære i Ryder Cup

Pengene flommer på PGA-touren i golf. Men når Viktor Hovland spiller Ryder Cup, er det ikke en krone å hente.

Les mer i RingeriksAvisa