UD presenterer sultoffer i Afrika

Slik ser et sultoffer ut i norske øyne (Foto: Hege T. Magnus)

- Utviklingsminister Heikki Holmås besøkte ofrene for sultkatastrofen i Sahel-beltet, sør for Sahara. Slik presenterer UD en sultkatastrofe. Med en god og lubben unge. Disse ungene skal i følge UD ikke være ønsket av mødrene, og derfor sender staten nå milliardbeløp til Afrika.


- Familieplanlegging handler om kvinner og jenters rett til å bestemme over egen kropp, sier utviklingsminister Heikki Holmås. Kvinner i fattige land bør selv ha mulighet til å planlegge hvor mange barn de skal ha. Derfor ønsker Norge å doble støtten med 150 millioner årlig fram mot 2020.

– Norge gir 150 millioner nye kroner til familieplanlegging i 2013. Norge har for tredje år på rad blitt kåret til verdens beste land for mødre. Da må vi vise solidaritet og bidra for mødre og barn i de landene som er på bunn, sier Holmås.

Holmås lanserte doblingen sammen med andre land og organisasjoner under et toppmøte i London 11. juli. I tillegg til 150 nye norske millioner neste år, er intensjonen å holde denne doblingen fram til 2020 – til sammen 1,2 milliarder kroner.