onsdag, 14 februar 2024 08:01

Solid borgerlig flertall i ny partimåling

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har ingen grunn til å være fornøyd med den siste meningsmålingen fra NRK og Aftenposten. Det ville vært et klart borgerlig flertall på Stortinget hvis dagens partimåling hadde vært valgresultatet. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har ingen grunn til å være fornøyd med den siste meningsmålingen fra NRK og Aftenposten. Det ville vært et klart borgerlig flertall på Stortinget hvis dagens partimåling hadde vært valgresultatet. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Høyre ligger stabilt høyt mens både Ap og SV går tilbake i en ny partimåling. Det er fortsatt et solid borgerlig flertall på Stortinget.

På målingen som er utført av Norstat for NRK og Aftenposten , får Høyre 26,5 prosents oppslutning og er fortsatt det soleklart største partiet i Norge. Partiet går tilbake med marginale 0,3 prosentpoeng, som er godt innenfor feilmarginen.

Frp går fram med 2,2 prosentpoeng til 14,3 prosent og har den største framgangen på målingen. Venstre ender opp med 0,6 prosentpoeng til 6,6 prosent, og puster regjeringspartiet Sp i nakken. På VGs måling tirsdag var Venstre større enn Sp, men på Norstats måling får Sp 6,8 prosent, fram med 1,1 prosentpoeng.

Arbeiderpartiet sliter fortsatt og får en oppslutning på 17,8 prosent, tilbake med 1,6 prosentpoeng fra januarmålingen. SV går mest tilbake med 1,9 prosentpoeng og får en oppslutning på 9,5 prosent.

Aps nestleder Tonje Brenna kaller målingen for «en klar tilbakemelding fra folk», ifølge Aftenposten.

KrF ligger på stedet hvil og fortsatt solid under sperregrensen med sine 3.7 prosent.

Hadde målingen vært valgresultat, ville Høyre, Frp, Venstre og KrF fått totalt 90 mandater på Stortinget på målingen. Det er hele 22 flere enn de har i dag, og det med et KrF som ligger klart under sperregrensen. Ap og Sp ville mistet henholdsvis 13 og 14 mandater.

Oppslutningen til de øvrige partiene (med endring fra januar i parentes): Rødt 5,3 (+0,4), MDG 3,6 (+0,3), INP 2,6 (-0,7), Andre 3,3 (0).

Feilmarginen ligger på mellom 1,2 og 3,2 prosentpoeng.

NTB