onsdag, 23 oktober 2024 07:57

Opel løfter Mokka Electric

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Effektiv, moderne og kompakt – når Opel nå viser de første bildene av sin oppgraderte Mokka Electric, fortsetter de å demokratisere teknologi for et enda bredere spekter av kunder.

– Mokka har vært en bestselger. Med disse oppgraderingene finjusterer Opel sitt moderne, tyske design og sørger for at den fortsatt vil være et attraktivt valg i B-SUV-segmentet, sier merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen, Reidar Holtedahl.

Karakteristisk ansikt

Med sine dristige og klare linjer, og fronten – kjent som Opel Vizor – har Mokka vært en forløper for Opels tydelige designretning. Den var den første modellen som introduserte det karakteristiske ansiktet til Opel, som nå pryder hver nye modell. Derfor har ikke Opel endret Mokkas utseende fullstendig, men i stedet løftet frem de visuelle styrkene. Den nye Opel Blitz i midten av Vizor-fronten bidrar til ytterligere å skjerpe Mokkas karakter. Som på nye Opel Frontera finner du den velkjente vinge-signaturen til LED-lysene foran og bak, men i en mer moderne tolkning med tre lysblokker.

Fortsetter med «detox»

Nye Opel Mokka Electric fortsetter sin ressursbesparende tilnærming i interiøret. Alle tekstiler er laget av materialer med resirkulert innhold. Visuelt står «detox»-tilnærmingen – fokus på det essensielle – i sentrum. Det nye rattet, flatt både øverst og nederst, gir ikke bare et sportslig preg, det bringer også Opel Vizor inn i kupeen med den nye Blitzen i midten og reflekterer Opel-kompasset fra eksteriøret med horisontale linjer.

Midtkonsollen mellom forsetene har fått en matt sølvfarget tone, og noen av innstillingene som tidligere ble kontrollert via knapper, er nå integrert i den sentrale fargeberøringsskjermen. Hele cockpitdesignet fremstår derfor friskere og mer tiltalende. Det er også lett å se at Mokka Electric har mange felles designtrekk innvendig med den nye storebroren, Grandland Electric.

Oppgradert infotainment

Et nytt infotainmentsystem tar også den nye Mokka til neste nivå. Den videreutviklede bestselgeren tilbyr nå en 10-tommers digital førerinformasjonsskjerm og en like stor fargeberøringsskjerm som standard. Sistnevnte kan enkelt betjenes via widgets, som på en smarttelefon – eller alternativt i kombinasjon med det valgfrie navigasjonssystemet ved å si «Hei, Opel», som aktiverer stemmegjenkjenning. Systemet gjenkjenner sjåførens personlige profil på den tilkoblede smarttelefonen; tilkoblingen er alltid trådløs i den nye Mokka.

Når Mokka er bestilt med det integrerte navigasjonssystemet, blir kartoppdateringer tilgjengelig over-the-air. Systemet lærer også kontinuerlig takket være ChatGPT (tilgjengelig i kombinasjon med Connected Navigation) og foreslår selvstendig destinasjoner og ruter basert på sjåførens vaner.

Salgsstart mot slutten av året

Den helelektriske Mokka er nå tilgjengelig med en 115 kW (156 hk) elektrisk motor og et 54 kWh-batteri, noe som gir en rekkevidde på opptil 403 kilometer (WLTP). Salget av nye Opel Mokka Electric vil etter planen starte mot slutten av året.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent