annonse1

annonse2

annonse3

annonse4

mandag, 12 september 2016 11:23

Ford åpnet på Eikli

Skrevet av Morten L. Kværnstrøm
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Ford-drøm virkelighet: Da Bilia sa opp Ford-agenturet, så Arne Ørpen Sannerud (til venstre) og Hans Kristian Lindstad muligheten. Ford-drøm virkelighet: Da Bilia sa opp Ford-agenturet, så Arne Ørpen Sannerud (til venstre) og Hans Kristian Lindstad muligheten. Foto: Morten L Kværnstrøm

Bilbeltet på Eikli har fått et nytt tilskudd i Ford. Kongen klippet snoren til anlegget i Gigstads vei lørdag 10. september.

Barndomsvennene Hans Kristian Lindstad og Arne Ørpen Sannerud har i mange år drømt om å eie sin egen bilbutikk. Da Bilia sentralt sa opp agenturet på Ford for to år siden, så de muligheten.

– Da begynte vi å lete etter lokaler her i Hønefoss. Men vi ville enten til Eikli eller til næringsområdet på Hvervenmoen, sier sjef for servicemarkedet, Hans Kristian Lindstad.

Lørdag 10. september klippet Kongen - i Jonas Rønnings skikkelse - snoren i Autovisjon AS sitt vel 1800 kvadratmeter store bilanlegg i ”bilbeltet” på Eikli.

– Vi er stolte over å bli plukket ut blant flere andre gode søkere. Nå er drømmen virkelighet, sa Lindstad i åpningstalen til flere titalls interesserte tilskuere.

Syv kommuner
Ford-forhandlerens distrikt betjener syv kommuner i to fylker. I Buskerud omfatter nedslagsfeltet Flå, Hole og Krødsherad, foruten Ringerike. Opplandskommunene Jevnaker, Gran og Lunner hører med.

Klare salgsmål
– Til sammen bor det 70 000 mennesker innenfor vårt salgsområde. Vi har som mål å selge 140 nye biler i året. Og selv om bruktmarkedet er tøft, satser vi på å få solgt et tilsvarende antall brukbiler. Målene gjelder sammenlagt salg av person- og varebiler, sier salgssjef Arne Ørpen Sannerud.

Premiumforhandler
Autovisjon AS sikter på å bli premiumforhandler for Ford Motor Norge. Da kan forhandleren ta service og garantisaker for alle Ford-eiere.

– For å få premiumstatus krever Ford at en rekke betingelser er oppfylt, forteller Lindstad.

– Ved å bygge dette anlegget viser vi at vi mener alvor med å bli en dedikert Ford-forhandler. Vi skal kun konsentrere oss om ett bilmerke og ha dyp kompetanse på det.

Sterk merkevare
Av de syv ansatte er to mekanikere som fulgte med over fra Bilia i Hønefoss da de avsluttet Fordsalget. Resten fordeler seg på delelager, kundemottak og salgsavdeling.

Hva anlegget har kostet, vil ikke de to ut med. Men lekkert har det blitt.
– Det har gått med en del millioner. Blant annet har vi lagt 1000 kvadratmeter flis. Og det er kun en liten kostnad i forhold til totalen, sier Lindstad.

Autovision eies av de to med 24 prosent av aksjene hver. Styreformannen Jan Braseth har aksjemajoriteten på 52 prosent.

Ingen ting selger seg selv, men med en så knallsterk merkevare har den nye Ford-forhandleren et svært godt utgangspunkt for å lykkes.
 
ford hønefoss

Selveste Kongen åpnet: Kongen var et selvfølgelig valg når snoren skulle klippes og bløtkaka sprettes. Her i komikeren Jonas Rønnings skikkelse. (Foto: Morten L. Kværnstrøm)