annonse1

annonse2

annonse3

annonse4

mandag, 31 oktober 2016 20:55

Åpner for salg av Audi Q2 i november

Skrevet av Pressemelding
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Bilen ble vist frem for første gang under bilutstillingen i Genève tidligere i år, og blir Audis fjerde SUV. Den kompakte SUV-en får en startpris på 294 000 kroner.

Nye Audi Q2 er 1,51 meter høy, 1,79 meter bred og 4,19 meter lang. Bagasjeromsvolumet måler 405 liter, og øker til 1050 liter når bakseteryggene legges ned.

Teknikken i nye Audi Q2 hentes fra storebrødrene. Det betyr at den kompakte SUV’en eksempelvis kan leveres med LED-hovedlys, head-up display, adaptiv cruise-control med køkjøringassistent og demperregulering. Nødbremsassistent er standard.

Det vil også være mulig å bestille to forskjellige ekstrautstyrspakker som er ekstra attraktive for det norske markedet. Navigasjonspakken inneholder navigasjon pluss med MMI touch, Audi virtual cockpit, Audi phone box og Audi connect i tre år. Den andre er Businesspakke som består av Audi smartphone interface, Audi music interface, navigasjonsforberedelse, cruise-control, lys- og regnsensor, multifunksjonssportsratt samt monokromt førerinfosystem.

I første omgang leveres Audi Q2 med en TFSI-bensinmotor på 150 hestekrefter og en TDI-dieselmotor på 116 hestekrefter. Bilen vil imidlertid om kort tid være tilgjengelig med fem forskjellige motoralternativer og kan leveres med både S tronic automatgir og quattro firehjulsdrift. Innstegsmodellen blir 1.0 TFSI med forhjulsdrift og manuelt gir. Denne vil ha en startpris på 294.000 kroner, og blir tilgjengelig for bestilling litt senere i høst. Fra sommeren 2017 vil bilen også bli tilgjengelig med kombinasjonen bensinmotor og quattro firehjulsdrift.

- Vi tror nye Audi Q2 vil være en bil som appellerer til flere kundegrupper på det norske markedet. Med et bredt modellutvalg og ikke minst en svært gunstig startpris er vi overbevist om at dette blir en suksess. Interessen har vært stor allerede før lanseringen, sier Audi-direktør Harald Edvardsen-Eibak.

Det er forventet at de første kundebilene vil ankomme Norge i løpet av november.  Hamax Auto forhandler bilen i Hønefoss.

q2 02