annonse1

annonse2

annonse3

annonse4

tirsdag, 22 november 2016 09:08

Nye yrkesbilregler fra årsskiftet

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Nye yrkesbilregler fra årsskiftet Foto: Autogear

Fra 1. januar 2016 var det åpnet for at privat kjøring med yrkesbiler på grønne skilter kan belastes den ansatte på kilometerbasis. Skal man ha denne muligheten i 2017 kreves en elektronisk kjørebok, som må være på plass i bilen senest 31. desember.

Reglene for fordelsberegning av yrkesbil (bil med grønne skilter) ble endret fra og med 2016.

- Skattepliktig fordel av bruk av yrkesbil kan beregnes etter to forskjellige modeller, «sjablonmodellen» og «individuell verdsettelse». Sjablonmodellen betyr at man fordelsbeskatter den ansatte basert på bilens listepris. Individuell verdsettelse betyr at den ansatte fordelsbeskattes basert på faktisk bruk. Dette gir ansatte mulighet til å kjøre biler med grønne skilter på private turer, etter en fast sats for kjøregodtgjørelse, sier daglig leder i Autogear, Annar Bøhn.

- Det er vår oppfatning at mange ikke kjenner til muligheten som ble innført i 2016. Hva man bør velge varierer ut fra bruken av bilene. Som en tommelfingerregel kan man likevel si at det lønner seg å velge individuell verdsettelse, dersom bilen hovedsakelig brukes i jobbsammenheng, avslutter han.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent