fredag, 01 mai 2020 11:29

Sara Omar med ny roman

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Sara Omar med ny roman Foto: Les Kaner

Danske Sara Omars "Dødevaskeren" (2018) gjorde stort inntrykk. Romanen skapte store bølger da den utkom i Danmark, og Sara Omar ble satt under politibeskyttelse.

I oppfølgeren "Skyggedanseren" følger vi hovedpersonen Frmesk videre. I Kurdistan i 1994, og Danmark i 2017. Hun forsøker desperat å unnslippe den mørke barndommen, og søker mot et nytt liv i det frie nord.

Sjefredaktør for oversatt skjønnlitteratur i Aschehoug, Gunn Reinertsen, sier om Sara Omars bøker:

skyggedanseren- Sara Omar er blitt kalt Danmarks modigste kvinne og vi er svært stolte over å utgi hennes nye, kraftfulle roman Skyggedanseren. Gjennom fortellingene om Frmesk skriver Omar nærmest eksplosivt om barnebordeller, pedofiliringer, muslimske gledesekteskap, om å være såkalt vuggegift, om tvangsekteskap, voldtekt, æresdrap, diskriminering og fysisk og psykisk vold mot kvinner. Forfatteren tar sterkt og uredd til orde for kvinner og barns rettigheter innen den ultrakonservative, mannsdominerte islamismen. Hun står lagelig til for hugg fra mange hold, hun har politibeskyttelse og lever på hemmelig adresse. Sara Omar fikk i år bokhandlernes pris De Gylne laubær for Skyggedanseren, i tillegg til Den danske menneskerettighetsprisen.

Romanen er oversatt av Inge Ulrik Gundersen

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.