onsdag, 23 februar 2022 09:42

Ny roman fra ådølingen Sara Johnsen

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(2 Stemmer)
Ny roman fra ådølingen Sara Johnsen Foto: Julie Pike

Sara Johnsen er født 1970 i Oslo og vokste opp som en av seks søsken på Nes i Ådal. Hun har studert litteraturvitenskap og media og tok utdannelse som regissør på Den norske filmskolen 1997-2000.

Sara Johnsen debuterte som spillefilmregissør i 2005 med den prisbelønte Vinterkyss. Hennes andre spillefilm, Upperdog (2009), ble svært godt mottatt både blant kritikere og publikum. Johnsen skrev manus og regisserte TV-serien 22. juli sammen med ektemannen Pål Sletaune. Hun debuterte som forfatter i 2004 med Han vet om noe hun kan prøve. I 2008 romandebuterte hun med White Man, som fikk strålende kritikker i både inn- og utland.

 

Om boka "Til dancing boy":

til dancing boyDet er ikke første gang jeg tror det er min gutt som uventa dukker opp på Pure Pleasure. Det jeg håper på, er en myk, ensom mann som har lengta etter å bli kjent med meg hele livet. I begynnelsen var Boje veldig hensynsfull, og vi lekte detektiver, begge to, men nå er både han og Thelma lei av å høre meg lengte og å snakke om halvbroren vi vet at Thelma har der ute et sted.

Lizz og Boje driver klinikken Pure Pleasure. Der kan kundene få orgasme ved hjelp av spesialskrevne programmer og avanserte sensorer. De tjener gode penger, bor sammen med datteren Thelma i et fint nabolag, men familielivet er fullt av konflikter og Lizz er rastløs.

Da en ung mann en dag kommer inn på Pure Pleasure og ber om et program der begjæret er rettet mot naturen, blir Lizz full av lengsel. Hun håper den unge mannen er en hun har ventet på å treffe i hele sitt voksne liv.

Et fremtidig og annerledes Norge åpenbarer seg i denne romanen, og Lizz forteller om et liv preget av de uforutsigbare kreftene i seksualiteten og naturen, om lengselen etter nytelse, om feilbarlighet, savn og kjærlighet.

Papirbok
Utgivelsesår: 2022
320 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205547926
Pris 249,-

Sist redigert onsdag, 23 februar 2022 09:48
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.