onsdag, 16 november 2022 07:59

Netthets mot AUF-leder etter Giske-kritikk

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
AUF-leder Astrid Hoem har blitt gjenstand for grov netthets etter at hun nylig sa at Trond Giske er en del av problemet med at mange synes det har vært vanskelig å snakke om politikk i Arbeiderpartiet de siste årene. AUF-leder Astrid Hoem har blitt gjenstand for grov netthets etter at hun nylig sa at Trond Giske er en del av problemet med at mange synes det har vært vanskelig å snakke om politikk i Arbeiderpartiet de siste årene. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

Da Astrid Hoem nylig pekte på Trond Giske som en del av Arbeiderpartiets problem, fikk hun støtte av Jonas Gahr Støre. På nettet møtes AUF-lederen av hets.

 

Det mange har omtalt som et oppgjør med tidligere Ap-nestleder Trond Giske, kom i NRKs Debatten forrige uke. Statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre støttet kritikken, men sa det ikke var snakk om noe koordinert angrep.

I dagene etter TV-debatten har Hoem blitt utsatt for grov netthets, skriver Dagsavisen. I kommentarfeltene ligger det grove karakteristikker av Hoem, samt hatprat, ønsker om voldtekt og annen hets. Meldingene kommer både fra anonyme brukere, falske kontoer og ekte mennesker, ifølge avisen.

En del av hetsen kommer fra en Facebook-gruppe som støtter og forsvarer Giske, men som ikke har noen direkte tilknytning til ham. De anonyme administratorene har sagt at de ikke vil opptre som moralske voktere for Hoem og Støre.

– Når noen legger opp til det selv, må de også regne med en atskillig tøffere tone, skriver administratorene.

Giske selv tar avstand fra personangrep og hets og sier de er en trussel mot demokratiet.

– Hets og personangrep gjør at mange kvier seg for å delta. Det rammer både politikerne og familiene våre, det har jeg selv erfart. Den politiske debatten skal handle om folks liv og om sak, ikke om politikere, skriver Giske til avisen.

NTB