lørdag, 10 august 2019 11:23

Støre varsler at Ap ikke lenger kan støtte politireformen

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Partileder Jonas Gahr Støre mener tiden er inne for å si at Arbeiderpartiet ikke lenger kan støtte nærpolitireformen. Partileder Jonas Gahr Støre mener tiden er inne for å si at Arbeiderpartiet ikke lenger kan støtte nærpolitireformen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener norsk politi har utviklet seg i feil retning, og varsler at Arbeiderpartiet ikke lenger kan støtte nærpolitireformen.

Ap går dermed bort fra den største omleggingen av norsk politi, som partiet avtalte med Solberg-regjeringen i 2015, skriver VG. Reformen har ført til en omorganisering av politiet, der 27 distrikter har blitt til 12.

– Ideen med reformen var at politiet skulle bli bedre, men regjeringen har sviktet på flere områder, sier Støre til avisen.

Støre understreker at partiet i fjor sa at regjeringen hadde forlatt forliket, og at de har ventet på vedtatte forbedringer. Disse har ifølge Støre ikke kommet, og han mener derfor tiden er inne for å si at partiet ikke kan støtte reformen lenger.

Noe av årsaken til at reformen ikke har blitt slik den var tiltenkt, mener Støre dreier seg om mangel på lederskap. I denne perioden har det vært til sammen sju justisministre i Solberg-regjeringen, poengterer han.

Nåværende justisminister Jøran Kallmyr (Frp) mener det er vanskelig å ta Ap seriøst.

– Dette er typisk «Vingle-Jonas», spør du meg. Her prøver liksom Arbeiderpartiet å være et ansvarlig parti, og støtte store reformer sånn som Ap alltid har gjort, men så blir fristelsen til også å være et opposisjonsparti for stor, sier han.

Kallmyr understreker imidlertid at han tar de Ap-ordførerne som har kommet med konstruktiv kritikk seriøst.

NTB

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa