mandag, 02 mars 2020 08:06

Nordnet: Koronaviruset fører til svimlende aksjehandel

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Nordnet: Koronaviruset fører til svimlende aksjehandel Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Koronaviruset har den siste tiden preget børsmarkeder over hele verden, også i Norge. – Så store tall at jeg nesten blir svimmel, sier investeringsøkonom.

Nettmegleren Nordnet har hatt en av sine mest fartsfylte måneder noensinne, og private investorer omsatte aksjer for 20,1 milliarder kroner i løpet av februar.

– Etter at koronaviruset for alvor ble oppdaget i Europa har vi sett en enorm omsetning av aksje og verdipapirer hos oss. En omsetning på over 20 milliarder kroner på en måned er så store tall at jeg nesten blir svimmel, sier investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet.

Flyselskapet Norwegian ligger på topp over de mest kjøpte aksjene, med et nettokjøp på 126 millioner kroner. Selskapet var blant dem som har blitt hardest rammet av virusfrykt, og i løpet av februar har kursen vært ned over 50 prosent.

– Grunnen til dette er frykten for at koronaviruset skal føre til at færre vil reise. Hvis dette blir tilfellet, vil fly og reiselivsselskaper slite med inntjeningen fremover. I Norwegian sitt tilfelle vil dette være katastrofalt, da selskapet har store låneforfall i tiden fremover, sier Johannesen.

Også Aker BP og Equinor er blant de mest kjøpte aksjene, mens hydrogenselskapet NEL og Yara topper listen over de mest solgte.

NTB

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa