fredag, 29 september 2023 08:07

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Frp-leder Sylvi Listhaug retter en pekefinger mot Arbeiderpartiet og Senterpartiet, som setter av 15 milliarder kroner til grønn omstilling i 2023 og 2024. Frp-leder Sylvi Listhaug retter en pekefinger mot Arbeiderpartiet og Senterpartiet, som setter av 15 milliarder kroner til grønn omstilling i 2023 og 2024. Foto: Carina Johansen / NTB

Frp-leder Sylvi Listhaug er sterkt kritisk til at regjeringen setter av 15 milliarder til grønn omstilling samtidig som folk sliter med å få endene til å møtes.

– Subsidiekappløpet må ta slutt, er den harde dommen Listhaug feller over regjeringens pengebruk.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet kunngjorde torsdag at de setter av 15 milliarder kroner til grønn omstilling i budsjettene for 2023 og 2024. Pakken er del av regjeringens såkalte grønne industriløft.

Pengene burde heller blitt brukt på lavere skatter og avgifter til folk og bedrifter, mener Listhaug.

– Dette er nok et bevis på at regjeringen kunne unngått skattesjokket de innførte over natta for den norske havbruksnæringen. Her skal Ap og Sp fortsette å ta penger fra lønnsomme bedrifter for å holde ulønnsomme næringer kunstig i live, sier Listhaug, med henvisning til den såkalte lakseskatten.

Har ikke råd til mat

Frp-lederen påpeker at pengedrysset kommer i en tid der mange sliter med å få endene til å møtes.

150.000 norske husholdninger er «ille ute økonomisk», viser en fersk rapport fra Forbruksforskningsinstituttet SIFO. To av tre i denne gruppen har droppet måltider på grunn av pengemangel.

– Dagens pressekonferanse illustrerer godt at det kun står på politisk vilje hos regjeringspartiene, når de for eksempel ikke finner penger til å halvere matmomsen slik Frp har foreslått en rekke ganger, sier Listhaug til NTB.

– Skamløst budsjettriks

Regjeringens grønne milliarder skal gis som en kombinasjon av egenkapital, garantier, lån og tilskudd. Pengene skal inn i statsbudsjettet for 2024 og nysaldering for 2023.

Høyre mener regjeringen driver med resirkulering av gamle løfter.

– Det nye er at regjeringen tyr til et skamløst budsjettriks. Økt kapital til Nysnø og Siva skal bevilges i desember i år. Det er et triks for å få oljepengebruken i 2024 til å virke lavere enn den i virkeligheten er og et brudd på Stortingets budsjettregler, sier Nikolai Astrup.

NTB

Andre saker å lese

Etterlyst ruskjørte på E16 i Hole - vill politijakt

06-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ved 4-tiden fredag morgen kom det melding fra en veiarbeider ved Norderhov om en bil som kjørte voldsomt forbi pågående veiarbeid.

Les mer i RingeriksAvisa

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

06-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

I et direkte frieri til foreldrene til de 3500 barna som blir født i desember, vil Høyre gå inn for å utvide retten til barnehageplass.

Les mer i RingeriksAvisa

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

05-09-2024 Nyheter Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

Økonomisk planlegging er avgjørende for å sikre en stabil hverdag, spesielt i utfordrende tider. Å forstå de lokale forholdene kan bidra til å optimalisere din økonomiske strategi. Her er noen...

Les mer i RingeriksAvisa

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

05-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

Leder i Oslo Ap, Frode Jacobsen, ønsker en ny periode på Stortinget. Det kan bety at det blir en turbulent høst i Oslo Ap, skriver Dagsavisen.

Les mer i RingeriksAvisa