tirsdag, 31 oktober 2023 08:24

Hemmelig Hamas-møte i Norge ble droppet – Huitfeldt får skylden

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) får skylden for å ha spolert et mulig møte mellom en israelsk aktivist og Hamas da hun ville ta kontakt med israelske myndigheter. Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) får skylden for å ha spolert et mulig møte mellom en israelsk aktivist og Hamas da hun ville ta kontakt med israelske myndigheter. Foto: Frederik Ringnes / NTB

En israelsk fredsaktivist planla et hemmelig møte med en Hamas-topp i Norge i 2022. Møtet skal ha blitt spolert da Anniken Huitfeldt ville varsle Israel.

Fredsaktivisten Gershon Baskin var i ferd med å få Hamas-toppen Ghazi Hamad med på et møte i Norge og jobbet for å ordne visum, skriver Aftenposten.

Da daværende utenriksminister Huitfeldt fikk vite om møtet, sa hun imidlertid at hun måtte snakke med israelske myndigheter. Da sa Baskin stopp, sier han til avisen.

– Utenriksministeren sa hun måtte snakke med israelerne om dette før hun kunne gå med på det. Da sa jeg til ambassadøren at de kunne glemme det. Norge var ikke lenger aktuelt, sier Baskin.

Han begrunner dette med at møtene måtte være hemmelige, ettersom forhandlinger på dette stadiet er ekstremt sensitive. For israelere er det ulovlig å være i kontakt med Hamas, og Hamas har en politikk om at de ikke vil snakke med Israel.

Huitfeldt ønsker ikke å kommentere saken overfor Aftenposten, og viser til UD.

– Vi har ingen kommentar til påstandene fra Gershon Baskin, skriver kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg i UD i en epost.

Aftenposten melder å ha fått bekreftet opplysningene av en annen kilde med kjennskap til saken.

NTB

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa