Norsk Lektorlag tar ut 20 medlemmer ved Ås videregående skole i streik fra og med 17. august. Fagforeningen har tidligere tatt ut ti lærere i Bergen.

Pågangen for å få førerkort er økende. Sammenlignet med før pandemien er det hittil i år allerede 10.000 flere som ønsker å ta lappen.

Lokalpolitikerne i kraftkommunen Suldal ønsker å tilby innbyggerne sine strøm til 50 øre per kilowattime (kWh). Kommunen skal vurdere tiltaket i september.

To søstre i slutten av 70-årene fra Hedmark er løslatt etter å ha sittet varetektsfengslet i en uke. De to er siktet for mishandling av sin 99 år gamle mor.

mandag, 08 august 2022 23:20

Olivia Newton-John er død

Den britisk-australske sangeren og skuespilleren Olivia Newton-John, blant annet kjent fra filmen «Grease», er død, 73 år gammel.

Datasenteret Kryptovault, som utvinner kryptovaluta, flytter alle sine lokasjoner fra Sør- til Nord-Norge på grunn av strømprisene.

mandag, 08 august 2022 08:00

Barn påkjørt av full elsparkesyklist

En mann i 20-årene ble pågrepet etter å ha kjørt på en elleveåring utenfor Leangen travbane, der artisten Justin Bieber opptrådte søndag kveld.

– En svært beruset elsparkesyklist kjørte på et barn utenfor travbanen, meldte politiet i Trøndelag på Twitter.

Barnet fikk tilsyn av helsepersonell på stedet.

Kurdere i Sverige som frykter forfølgelse eller utlevering til Tyrkia, kan søke asyl i Norge, bekrefter Utlendingsdirektoratet (UDI).

søndag, 07 august 2022 16:09

Hønefoss senket av Simonsen

Sandra Simonsen sikret tre poeng for TIL 2020 da Hønefoss ble slått 1-0 i 1. divisjon, Grunnserien i fotball søndag.

søndag, 07 august 2022 15:59

Tysk campingbil utfor vei ved Stegastein

Ingen ble skadd da en tysk campingbil veltet og ble hengende utfor en bratt vei i Aurland, på vei mot utkikkspunktet Stegastein.

fredag, 05 august 2022 07:54

Moské vil jobbe aktivt mot homofobi

– Vi har fått ikke jobbet nok for å bekjempe homofobe holdninger, sier styremedlem Arshad Jamil i Oslo-moskeen Islamic Cultural Centre (ICC).

Politiet opplyser at de etterforsker mishandling av flere svaner ved Breiavannet i Stavanger.

onsdag, 03 august 2022 07:42

Lastebil rev med seg 100 meter autovern

En lastebil har kjørt i autovernet på E18 ved Grimstadporten. Ingen er skadd, men autovernet på stedet er ødelagt.

Agder politidistrikt fikk melding om hendelsen rett før klokka 3 natt til onsdag.

– Lastebil har kjørt i autovernet på vestsiden av Grimstadporten. Ingen personskade, men cirka 100 meter av autovernet er ødelagt og ligger ut i veibanen, melder operasjonssentralen.

Både politiet og mannskaper fra Vegtrafikksentralen rykket ut til stedet.

Nødetatene rykket ut til en campingplass i Steinkjer etter melding om en livløs mann i dusjen. Det viste seg at mannen var full og hadde sovnet.

Trøndelag politidistrikt meldte om hendelsen ved 1.30-tiden natt til onsdag.

– En beruset mann seint i 20-årene hadde sovnet i dusjen. Sjekket av helse, og ikke skadd. Hjulpet tilbake til sin overnatting på campingen, opplyser operasjonssentralen.

søndag, 31 juli 2022 23:36

Nyhagen scoret to for Hønefoss

Silje Nyhagen scoret to ganger da Hønefoss vant 3-1 over Grand Bodø i 1. divisjon, Grunnserien i fotball. Hønefoss har vunnet tre strake hjemmekamper.

Arkeologer fra Norsk Maritimt museum har funnet et nytt, flott skipsvrak i Bjørvika i Oslo. Funnet er ifølge arkeologene sjeldent.

Martin Ødegaard blir av mange regnet som den største favoritten til å ta over kapteinsbindet i Arsenal. Nå blir nordmannen hyllet av lagkamerat Aaron Ramsdale.

tirsdag, 26 juli 2022 07:30

Geir Børresen er død

Skuespiller og sanger Geir Børresen er død, 79 år gammel. Han døde etter kort tids sykdom, opplyser familien til NRK.

Huseiernes Landsforbund ønsker seg at strømstøtten slår inn fra priser på 50 øre per kilowattime, framfor 70 øre som er der den slår inn i dag.

Etter melding om hylende hunder i en bolig på Ullensaker, tok politiet seg inn og fant 50 kjæledyr som ikke hadde tilgang på vann, skriver Romerikes Blad.

Politidirektoratet har fått samtykke fra Justis- og beredskapsdepartementet til at politiet fortsatt kan være bevæpnet i inntil tre måneder.

torsdag, 21 juli 2022 08:23

Vy vil kutte avganger på Bergensbanen

Vy foreslår å kutte antallet daglige avganger mellom Norges to største byer fra seks til fire. Det reagerer Naturvernforbundet sterkt på.

torsdag, 21 juli 2022 08:11

Slik markeres 22. juli elleve år etter

Fredag markeres elleveårsdagen for 22. juli. Samtidig er Oslo-skytingen en påminnelse om at en ikke må slutte å kjempe mot ekstremisme, sier støttegruppe-leder.

torsdag, 21 juli 2022 08:05

Vipps har problemer

Betalingstjenesten Vipps har problemer med innlogging i appen. Brukere får opp en feilmelding når de prøver å åpne den.

164.000 har tatt turen innom det nye Nasjonalmuseet i Oslo siden åpningen 11. juni. Det er flere enn museet selv hadde forventet.

En person er siktet etter at en kvinne i 40-årene ble funnet hardt skadd og senere døde i Askim tirsdag. Politiet vil ikke si hva vedkommende er siktet for.

Den offisielle musikkvideoen til Kate Bush-låten «Running Up That Hill» har i likhet med selve låten også opplevd en sterk popularitetsbølge takket være «Stranger Things».

Ikke all shopping på taxfree-butikken er like smart i sommer, enten du er på flyplassen eller vandrer rundt på bilfergen på vei mot utlandet. I en ny pristest var nær 70 prosent av varene billigere i norske nettbutikker enn i taxfree-butikken på Oslo lufthavn og på fergen mellom Sandefjord og Strømstad.

Sivilbefolkningens innsats ved Utøya-angrepet 22. juli 2011 studeres av samfunnssikkerhetsforskere. – Frivillig innsats er avgjørende for beredskapen.

søndag, 17 juli 2022 08:46

Nordmann vant poker-VM

Nordmannen Espen Jørstad vant poker-VM i Las Vegas og tok med seg en gevinst på over 100 millioner kroner.

Side 1 av 63

Andre saker å lese

Norsk kommune vurderer å tilby strøm til 50 øre

10-08-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Norsk kommune vurderer å tilby strøm til 50 øre

Lokalpolitikerne i kraftkommunen Suldal ønsker å tilby innbyggerne sine strøm til 50 øre per kilowattime (kWh). Kommunen skal vurdere tiltaket i september.

Les mer i RingeriksAvisa

Quasar uten revisor

10-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Quasar uten revisor

Etter at Akonto Revisjon AS hadde en gjesteopptreden på ca ett år i Quasar Services Norway AS, står nå foretaket uten revisor.

Les mer i RingeriksAvisa

En siste hilsen

09-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

En siste hilsen

En siste hilsen fra en generasjon som aldri får kjøre med Ringeriksbanen. Så gjenstår det å se om nye generasjoner kan spa den opp igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Marius Naume med 5.plass i NM-runden

09-08-2022 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Marius Naume med 5.plass i NM-runden

Etter en kjøretur på 100 mil og 14 timer kom teamet til Marius hjem fra NM runden i Mo I Rana.

Les mer i RingeriksAvisa