Oppdatert 16.07.2019
A+ A A-

Sesongnyheter

Hvor nær er lynet?

lynet
I disse dager med mye urolig vær, lurer mange på hvor langt unna lynet er. Folk teller ofte sekunder og regner en kilometer pr sekund. Men det er feil. Lynet er mye nærmere.

  • Skrevet av Frank Tverran

Rekordsommer for redningsskøytene

redningsdykkere
DYKK: De to dykkerne om bord på Horn Flyer har vært i vannet nesten 50 ganger i løpet av 26 dager. Også det er ny rekord for mannskapet. FOTO: Pål Bustgaard/RS «Horn Flyer»

Redningsselskapets skøyter har aldri hatt flere oppdrag enn denne sommeren. Redningsskøyta "Horn Flyer" topper statistikken med 179 oppdrag i juli.

  • Skrevet av Frank Tverran

Unngå påskebrann

Morten ameln Firesafe
Morten Ameln i Firesafe ber deg tenke brannsikkerhet i påsken.

Årlig brenner over 100 hytter og fritidsboliger, og påska er blant høytidene for brann. – Gule påskelys er røde varsellamper, sier brannekspert Morten Ameln i Firesafe.

  • Skrevet av desken

Vintersolverv 21. desember

vintersol
Vintersol ved Glatved (Foto: Frank Tverran)

Den 21. desember 2012 er det vintersolverv kl 12.11.
Vintersolverv kommer den dagen solen står lavest på himmelen. Klokkeslettet for dette varierer litt fra år til år og faktisk vintersolverv kan derfor inntre både 21. og 22 desember, men i kalenderen er dagen av praktiske grunner satt til 21. desember.

  • Skrevet av Frank Tverran

Senere julehandel

julebutikker
De siste tre ukene har omsetningen i landets kjøpesenter gått ned 1,2 prosent, sammenliknet med samme periode i fjor. Bare i uke 48 falt omsetningen med fire prosent i forhold til samme uke i 2011.

  • Skrevet av Frank Tverran

Pass på hunden i påsken

hund
(Illustrasjonsfoto: Frank Tverran)

Hunder er mer utsatt for å skade seg i påsken enn ellers i året. Og når uhellet først er ute, kan det være langt til nærmeste dyrlege.
Nedkjøling, forfrysning, utmattelse, forgiftning og skader på poter er noen av mange problemer hunder kommer ut for i påsken.

  • Skrevet av Dag Øyvind Olsen