Hønefoss-gutten Sigbjørn Lilleeng (Bor og jobber nå i Oslo) er en av de mest spennende tegneserieskaperne i sin generasjon, og står blant annet bak Nebelgrad Blues-serien,  som førte til Kultur- og kirkedepartementets pris for beste tegneserie i 2008. Han fikk også strålende kritikker for «Generator» fra 2012, om parfymebransjens hemmeligheter. Nå skal han dekorere Rockheim.


Om Rockheim

Rockheim er det nasjonale museet for populærmusikk. Rockheim skal samle inn, ta vare på og videreformidle norsk populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag. Rockheim ligger på Brattørkaia i Trondheim.

Åpen konkurranse

Rockheim utlyste i vår en åpen tegneseriekonkurranse, der alle kunne sende inn tegneseriestriper for vurdering, i tillegg til å invitere etablerte tegnere.

Responsen har vært god og juryen har bestått av Petter Myhr (direktør Rockheim), Maryann Tvenning (PIR II Arkitekter), Ulrika Wallin (kulturpolitisk rådgiver Trondheim kommune) og Håvard S. Johansen (styreleder i Grafill tegneserier),

Stripene skal produserer i termoplast, fire farger, med fluoriserende tilslag og sklisikker overflate, og legges ned i brudekket.


Disse tegner Hall of Fame-artistene

Juryen har talt, følgende tegnere vil stå for utsmykningen av gangbrua Sjøgangen ved Rockheim, der hver og en av de 13 artistene innlemmet i Rockheims Hall of Fame skal hedres med tegneseriestriper som legges i termoplast på brudekket. Prosjektet er unikt i sitt omfang, størrelsen på stripene varierer fra 12,9 til 29,5 kvadratmeter, og skal være klare til offisiell avduking 20. august, i forbindelse med den store Hall of Fame-seremonien i Trondheim.

 

Sigbjørn Lilleeng  (Åge Aleksandersen og The Pussycats)

Christopher Nielsen  (Jokke og Valentinerne)

Inga Sætre  (DumDum Boys og Alf Prøysen)

Tor Erling Naas  (Anne Grete Preus)

Flu Hartberg  (Jan Eggum og Wenche Myhre)

Ida Larmo  (Nora Brockstedt)

Thomas Sørlie Hansen  (Jahn Teigen)

Martin Ernstsen  (Lillebjørn Nilsen)

Mads Eriksen  (A-Ha og Terje Rypdal)