Miljø- og gjenvinningsselskapet Ragn-Sells AS får jobben med å samle inn og gjenvinne brukte bildekk i Norge de neste fem årene. Kontrakten er verdt 450 millioner kroner.

Oppdraget er tildelt av Norsk Dekkretur, som eies av landets dekk- og bilimportører. Fire-fem selskaper konkurrerte om avtalen. Returmarkedet er på om lag fem millioner dekk i året, som samles inn fra 4000 stasjoner landet rundt.

 

Ragn-Sells har hatt ansvaret for innsamling og gjenvinning av brukte dekk de siste 11 årene.

 

– Vi er stolte over å ha fått fornyet tillit. Dette er en av bransjens største kontrakter og utgjør en viktig brikke i vår virksomhet i hele Norge, sier administrerende direktør Bjørn Hoel.

 

Gjennom den nye avtalen får Ragn-Sells også økte muligheter til å ta del i den raske utviklingen på gjenvinningsområdet, og prøve ut ny teknologi.

 

– Snart har vi klar en ny fabrikk i Trollhättan der vi skal produsere granulat og pulver av gamle bildekk. Gummigranulat benyttes blant annet i kunstgressbaner og som tilslag i asfalt. Innen gjenvinning skjer det mye nytt på forsknings- og utviklingssiden. Det ser vi frem til å ta fortsatt del i, sier Bjørn Hoel.