Asker og Bærum politidistrikt har i dag gjennomført ransaking hos to nye siktede personer i straffesaken som er opprettet etter Veigar Páll Gunnarsons overgang fra Stabæk til Vålerenga i sommer. De siktede er tidligere styreleder i Stabæk Fotball LFI og nåværende styreleder i Stabæk AS.

 

Disse to personene er siktet for overtredelse av straffeloven § 275 jf. § 276, grovt utroskap, medvirkning til samme forhold som tidligere sportsdirektør i Vålerenga og sportslig leder i Stabæk fotball, som ble pågrepet 30. november. Det er gjennomført ransaking på de to siktedes bopel. De befinner seg nå hos politiet og vil bli avhørt i løpet av dagen.

 

Bakgrunnen for de to nye siktelsene er informasjon som har kommet frem under etterforskingen i saken. Detaljene i dette kommenteres ikke, men består generelt av avhør, beslaglagt dokumentasjon og elektronisk lagret informasjon.

Samtidig kan meldes at Sør-Trøndelag politidistrikt har gjennomført de etterforskingsskritt som de var anmodet om, opp mot den delen av saken som relaterer seg til Trondheim og Rosenborg.

 

Politiet vil ikke utelukke ytterligere siktelser i saken, uten at man i dag vil gå inn på noe konkret rundt dette.

Tidligere styreleder i Stabæk LFI bistås i straffesaken av advokat John Christian Elden.
Styreleder i Stabæk AS bistås av advokat Pål M. Andreassen.