torsdag, 27 juni 2024 07:53

Flere velger norske fjell fremfor hetebølge i Europa

Skrevet av
Mange nordmenn velger å tilbringe sommerferien i den norske fjellheimen i år. Mange nordmenn velger å tilbringe sommerferien i den norske fjellheimen i år. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Den Norske Turistforening (DNT) melder om medlemsøkning ved inngangen til årets sommersesong, og stor interesse fra utenlandske turister.

– Aldri før har vi gått inn i sommeren med så mange medlemmer, og det er ekstra overraskende med økningen av turister fra Europa. Det er tydelig at folk planlegger norgesferie i år, og vi ønsker hver eneste en hjertelig velkommen til våre hytter og turer, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang, i en pressemelding.

Foreningen opplyser at de ved inngangen til årets sommersesong teller over 300.000 medlemmer, en økning fra i fjor sommer. I tillegg ligger antall utenlandsmedlemmer 10 prosent høyere enn i fjor.

– Våre hytteverter og turinformasjoner melder om mange henvendelser fra europeiske turister som rømmer fra varmen og ønsker å nyte norske fjell og fjorder, sier Klarp Solvang.

Han opplyser videre at friluftsinteressen blant nordmenn ser ut til å ligge stabilt. Samtidig ser det ut til at mange i år velger norgesferie overfor en tur til utlandet.

– Sommerminner trenger ikke koste skjorta eller bli betalt i dyr euro. I friluftslivet finnes et tilbud som passer for alle slags folk og lommebøker, sier Klarp Solvang.

fjell3Foto: Frank Tverran

Andre saker å lese

UD får kritikk fra Sivilombudet i innsynssak om utnevnelsen av Huitfeldt som amb…

28-06-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

UD får kritikk fra Sivilombudet i innsynssak om utnevnelsen av Huitfeldt som ambassadør

Utenriksdepartementet hadde ikke hjemmel for ikke å journalføre dokumenter knyttet til at Anniken Huitfeldt ble utnevnt som Norges ambassadør i Washington, fastslår Sivilombudet.

Les mer i RingeriksAvisa

Første tropenatt i år

28-06-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Første tropenatt i år

Natt til fredag ble årets første tropenatt målt på 28 stasjoner.

Les mer i RingeriksAvisa

Oslobussen med nye stopp i Oslo

28-06-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Brakar minner om at fra 1. juli vil holdeplassene St. Olavs plass og Dokkveien i Oslo stenges pga arbeid med oppgradering av Hammersborgtunnelen og Vaterlandstunnelen på Ring 1. Fra 1...

Les mer i RingeriksAvisa

Clint AS

28-06-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Thi Le Mai er styreleder og daglig leder i det nyregistrerte selskapet Clint AS. Kapitalen er kr 30.000.Formål: Å lage mat og drikke til kunder, både take away og servering.Adressen...

Les mer i RingeriksAvisa