torsdag, 04 juli 2024 08:07

Hønefoss-mann ble lottomillionær

Skrevet av
MILLION-TALL: Andrepremievinneren hadde disse seks hovedtallene onsdag kveld. MILLION-TALL: Andrepremievinneren hadde disse seks hovedtallene onsdag kveld. Foto: Line Troller

Onsdag fikk vi en lokal andrepremievinner av 1,4 millioner kroner i Vikinglotto. Han kunne nesten ikke tro sine egne ører da han fikk telefonen fra Hamar samme kveld.

Ingen sikret seg førstepremiepotten i Vikinglotto-trekningen onsdag. Dermed vokser den til ca. 131 millioner kroner før neste trekning onsdag 10 juli.

En 28 år gammel mann fra Hønefoss var alene om å ha seks rette og vant med det hele andrepremiepotten på nøyaktig 1 489 035 kroner. Vi fikk snakket med den mildt sagt overraskede vinneren samme kveld.

Hadde lagret vinnernummeret

Den 28 år gamle hønefossingen var rask med å svare da vi slo på tråden etter Vikinglotto-trekningen. Han hadde nemlig lagret Norsk Tippings vinnernummer som «Lotto Hamar». Likevel var han ikke sikker på om det som videre hendte virkelig var på ekte.

– Nei? Nei? Nå har jeg skikkelig puls her, og jeg skjelver, nærmest roper mannen da Norsk Tipping avslører premien.

Fortsatt i tvil ble vinneren oppfordret til å gå inn i mobil-appen for å sjekke – og ganske riktig: Med Norsk Tipping på høyttaler fikk han også der beskjed om at han nå var Vikinglotto-millionær.

– Men i alle dager! Kan du slutte å tulle med meg? Å fy, det hadde jeg aldri trodd, gapskratter 28-åringen, mens samboeren er omtrent like sjokkert i bakgrunnen.

– Jeg er Vikinglotto-millionær, er du?

– Vi sitter egentlig og slapper av og ser på tv. Dette hadde jeg aldri trodd skulle skje. Å dæven, nå blir det sydentur!

I tillegg til endrede ferieplaner kunne mannen fortelle at han ønsket å betale ned både bil- og motorsykkel-lån.

– Og ennå har vi en million igjen. Jeg er Vikinglotto-millionær, er du? sier vinneren spøkefullt til samboeren.

At han nå var millionær kunne han delvis skylde på kollegaer for.

– Jeg spilte bare for moro skyld. Vi satt på jobben og de andre pratet om at de hadde spilt, så jeg bare leverte noe her og der jeg også. Det er helt tullete. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg egentlig har spilt på Vikinglotto. Jeg vet ikke helt hva det er en gang, ler mannen.

– Nå tror jeg at jeg skal gå og finne meg en øl. Kanskje jeg bare skal ta meg ferie nå, og ikke om to dager.

Andre saker å lese

Ekle menn i skateparken

06-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

To fulle menn i 20-årene var fredag ettermiddag til stor sjenanse for barna i skateparken. Politiet bortviste de to mennene og det ble igjen hyggelig stemning.

Les mer i RingeriksAvisa

Vrede i EU over Orbans Moskva-tur

05-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Vrede i EU over Orbans Moskva-tur

Ungarns statsminister Viktor Orban er torsdag i Moskva, der han skal møte president Vladimir Putin. Det skaper vrede i EU.

Les mer i RingeriksAvisa

Nordea tiltalt for hvitvasking

05-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Nordea tiltalt for hvitvasking

Nordea er tiltalt for omfattende brudd på den danske hvitvaskingsloven, melder dansk økokrim. Tiltalen knyttes blant annet til russiske midler.

Les mer i RingeriksAvisa

Adeline Arnesen med arkitektfirma

05-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Storelva Arkitekter AS er navnet på et nyregistrert foretak med 240.000 i kapital.

Les mer i RingeriksAvisa