banner web

A+ A A-

Arbeidstilsynet gransker politiet etter sykkel-VM i Bergen

  • Skrevet av ntb
  • Publisert i Nyheter
Arbeidstilsynet gransker politiet etter sykkel-VM i Bergen Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Politiets Fellesforbund (PF) mener Politidirektoratet brøt arbeidsmiljøloven under sykkel-VM i Bergen. Nå er saken til behandling hos Arbeidstilsynet.

PF har meldt fra til Arbeidstilsynet om lange vakter, overtid og vanskelige arbeidsforhold under arrangementet, skriver Bergens Tidende.

– Vi mener arbeidsgiver brøt loven bevisst i forbindelse med sykkel-VM. Og det har vi dokumentert, sier Kjetil Rekdal, leder i PF i Vest politidistrikt, til avisen.

Allerede før sykkel-VM gikk av stabelen, ble politimester Kaare Songstad innkalt til et møte i Arbeidstilsynet som følge av en bekymringsmelding fra PF.

– Det ville vært fullt mulig å unngå dette ved hjelp av god planlegging, for eksempel ved å sette av nok ressurser til arrangementet. men arbeidsgivers tilbakemelding var at dette ville gå fint, sier Rekdal til Bergens Tidende.

Det har ikke lyktes avisen å få en kommentar fra Politidirektoratet. heller ikke fra Arbeidstilsynet, som ikke ønsket å kommentere saken fordi den fremdeles er under behandling.

Arbeidstilsynet opplyser at det er planlagt et møte med Politidirektoratet i slutten av mai.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20