mandag, 08 oktober 2018 19:18

Hønefoss må ned i 3. divisjon

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Opprykksfest til Tippeligaen i 2009 Opprykksfest til Tippeligaen i 2009 Foto: Frank Tverran

For fem år siden spilte Hønefoss i Eliteserien. Siden har klubben kjempet i motbakke, og mandag skjedde det uunngåelige da HBK rykket ned til fjerde nivå.

Nedrykket ble klart etter Frams 1-0-seier hjemme mot Odds 2.-lag. Dagen før røk Hønefoss hele 1-6 i bortemøtet med avdelingsleder Raufoss.

HBK står med kun 11 poeng etter 23 serierunder i 2. divisjon. Med tre kamper igjen er klubben ti poeng bak den siste plassen på trygg grunn.

I 2013 endte Hønefoss sist i Eliteserien. Det skilte kun to poeng opp til Sarpsborg, som overlevde med et nødskrik. Etter to sesonger i 1. divisjon gikk ferden enda et hakk ned i divisjonssystemet.

I 2016 havnet HBK på tredjeplass i sin avdeling i 2. divisjon, mens det i fjor ble en tiendeplass. Denne sesongen bare fortsatte den svake trenden. Hønefoss-veteran Frode Lafton måtte 1. september gå av som klubbens hovedtrener. Tor Thodesen kom inn som erstatter.

Andre saker å lese

I rute med erosjonssikring av E16 ved Follum

19-04-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

I rute med erosjonssikring av E16 ved Follum

E16 går her nær elva på et parti der terrenget er utsatt for utgliding og skred ved flom. Ved gunstige værforhold kan det bli tidligere gjenåpning.

Les mer i RingeriksAvisa

Her destrueres vinterens veislakt

18-04-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her destrueres vinterens veislakt

Folk som passerte en frysecontainer i Asbjørnsensgate torsdag kveld, ble møtt av et makabert syn. Kanskje en slik container burde vært plassert på et litt mer bortgjemt sted?

Les mer i RingeriksAvisa

Brann i Haugsbygd

18-04-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ringerike Brann og Redning skal brenne et hus i Gjermundboveien 39b fredag 19/4 fra kl.0900. De øver mannskapene på røykdykking. Det vil bli synlig røyk i området fra ca kl.0900 og ut...

Les mer i RingeriksAvisa

Ringerike Historielag: En Helt i Djevelens Brigade

18-04-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ringerike Historielag:  En Helt i Djevelens Brigade

Bli med på et fascinerende foredrag med Christopher Hals Gylseth, hvor han utforsker den utrolige historien til Finn Roll, en nordmann som forlot sitt hjemland for å kjempe mot nazistene...

Les mer i RingeriksAvisa