A+ A A-

Kringkastere sender ikke mer reklame enn tillatt

  • Skrevet av 
  • Publisert i Nyheter
Kringkastere sender ikke mer reklame enn tillatt Illustrasjonsfoto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix

Norske kringkastere sender ikke mer reklame enn de har lov til, fastslår Medietilsynet. Konklusjonen er at kringkasterne har gode rutiner.

– Reglene på dette området skal begrense mengden reklame publikum eksponeres for. Det er derfor betryggende at alle kringkasterne vi kontrollerte holdt seg innenfor regelverket, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Reklameinnslagene i norske fjernsynskanaler skal ifølge kringkastingsloven ikke utgjøre mer enn totalt 12 minutter av én time, eller maksimalt 20 prosent per klokketime.

I årets tilsyn har Medietilsynet sjekket systemene og rutinene hos de riksdekkende kringkasterne Discovery, TV 2, VGTV og Matkanalen. Det er Medietilsynet som har ansvar for å påse at kringkasterne holder seg innenfor regelverket.

– De fleste kringkastere har gode systemer som teller og loggfører reklameinnslagene. Det gjør det enklere å unngå at reklamen varer i for mange minutter. De få gangene tilsynet har avdekket uregelmessigheter tidligere, har det gjerne vært på grunn av tekniske feil i disse systemene, sier Velsand.

Sist redigertonsdag, 03 juli 2019 07:55
  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.