RingeriksAvisa 20 år

A+ A A-

To svindelsiktede menn må møte Nav i retten for andre gang

  • Skrevet av 
  • Publisert i Nyheter
To menn er tiltalt for å svindlet Nav for 2,2 millioner kroner. I oktober kommer rettssaken opp for andre gang fordi den ene meddommeren jobber i Nav. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix To menn er tiltalt for å svindlet Nav for 2,2 millioner kroner. I oktober kommer rettssaken opp for andre gang fordi den ene meddommeren jobber i Nav.

To menn er tiltalt for å ha svindlet Nav for 2,2 millioner kroner. I oktober må de møte i retten på ny etter at den ene meddommeren var inhabil.

I fjor dømte Oslo tingrett mennene til fengsel i ett år, og til å betale Nav nærmere 1,1 millioner kroner i erstatning.

Nå kommer rettssaken opp på ny etter at Borgarting lagmannsrett opphevet dommen fordi en av de to meddommerne jobber i Nav, skriver Nettavisen.

En 71 år gammel mann er tiltalt for å ha fått utbetalt urettmessig uførepensjon samtidig som han skal ha mottatt lønn.

Fra 1. januar 2005 til 31. oktober 2012 fikk mannen utbetalt trygdeutbetalingene fra Nav. Men på samme tid, og fram til 2010, var 71-åringen ansatt i en stor og kjent norsk bedrift. Han skal ha mottatt minst 1.830.000 kroner i lønn fra selskapet i denne perioden, men oppga ikke hele inntekten til Nav.

Arbeidsgiveren hans, en 56 år gammel mann, er tiltalt for å ha medvirket til Nav-svindelen som totalt beløper seg til 2.212.774 kroner.

Til Nettavisen sier mennenes advokater at deres klienter ikke erkjenner straffskyld.

  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.