tirsdag, 29 desember 2020 21:01

Kvinne siktet for samboerdrap i Klepp på Jæren

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Krimteknikere fra politiet jobber på stedet der en mann i 40-årene ble funnet død 2. juledag. Krimteknikere fra politiet jobber på stedet der en mann i 40-årene ble funnet død 2. juledag. Foto: Carina Johansen / NTB

En kvinne i 40-årene er siktet for drap på sin samboer, en mann i 40-årene, i Klepp kommune på Jæren. Hun erkjenner ikke straffskyld.

Tidlig om morgenen lørdag 26. desember fikk politiet melding om at det var funnet en død mann i en bolig på Kleppe i Klepp kommune.

– Det var ingen åpenbar dødsårsak, og det ble derfor rutinemessig begjært obduksjon av avdøde, heter det i en pressemelding politiet i Sørvest sendte ut tirsdag kveld, altså tre dager senere.

Politiet har nå fått den foreløpige obduksjonsrapporten, men vil av hensyn til etterforskningen ikke si noe om detaljene.

– Men undersøkelsene av avdøde viser funn som kan tyde på at mannen ble drept. Politiet har nå siktet hans samboer for drap, opplyser politiadvokat Christine Kleppa.

Erkjenner ikke straffskyld

Både fornærmede og siktede er i 40-årene, og de er kjent for politiet fra andre forhold.

– Vi er svært tidlig i etterforskningen, og det gjenstår mye arbeid. Boligen der avdøde ble funnet, er avsperret, og det pågår kriminalteknisk undersøkelse på stedet. I tillegg vil politiet ha fokus på vitneavhør og gjennomgang av mobildata, sier Kleppa.

Den siktede kvinnen sitter i avhør tirsdag kveld, opplyser forsvarer Odd Rune Torstrup til NTB.

Ifølge Stavanger Aftenblad erkjenner hun ikke straffskyld for drap.

Meldte fra selv

Politiadvokat Christine Kleppa forteller at det var siktede selv som meldte fra til AMK om dødsfallet – og at AMK meldte videre til politiet.

Kleppa sier videre at både avdøde og siktede er kjent for politiet for flere forskjellige kriminelle forhold. Hun vil ikke svare på om de to, som var samboere i flere år, tilhørte et belastet miljø.

Det er ukjent om det var andre til stede da dødsfallet inntraff.

– Ikke oss bekjent. Det vil etterforskningen gi svar på. Vi vil avhøre personer i deres omgangskrets, i tillegg til personer de hadde kontakt med kort tid før dødsfallet, sier Kleppa.

Hun sier at politiet tirsdag kveld er på parets adresse for å sikre spor. Politiet vurderer fortløpende om den siktede kvinnen skal fremstilles for varetektsfengsling.

NTB

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa