onsdag, 28 april 2021 07:51

India har passert 200.000 koronadødsfall

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Kritisk syke koronapasienter dør på gata på grunn av mangelen på ledige sykehussenger og oksygen. Denne kvinnen får oksygen i en bil i New Delhi. Kritisk syke koronapasienter dør på gata på grunn av mangelen på ledige sykehussenger og oksygen. Denne kvinnen får oksygen i en bil i New Delhi. Foto: AP / NTB

India har passert 200.000 koronarelaterte dødsfall siden pandemiens utbrudd.

Det første koronadødsfallet i landet ble registrert 12. mars 2020 i delstaten Karnataka i sør, mens 100.000 dødsfall ble nådd i oktober. 150.000 døde ble registrert i januar i år.

Dødstallene var på vei ned tidligere i år, men øker nå kraftig igjen.

Det er samtidig store mørketall. Det indiske helsedepartementet har denne uka rapportert om over 2.700 koronadødsfall daglig, men mange krematorier og gravlunder i India sier de offisielle koronadødstallene ikke er i nærheten av å gjenspeile økningen i antallet døde de mottar.

Når toppen i mai

Ifølge nettstedet Worldometers, som fører kontinuerlig statistikk over koronarelaterte dødsfall og smittetilfeller verden rundt, var det onsdag morgen norsk tid registrert totalt 201.187 dødsfall i India.

Det tilsvarer 14,5 døde per 100.000 innbyggere.

Indiske eksperter anslår at pandemiens andre bølge kan nå en topp i landet mellom 11. og 15. mai, før smitten faller kraftig i slutten av måneden.

Flere eksperter forklarer utbruddets omfang med mer smittsomme virusvarianter samt manglende respekt for smitteverntiltak.

Rekord siste døgn

Smitteøkningen de siste sju dagene er større enn i noe annet land i verden.

Landet har det siste døgnet registrert 362.757 nye smittetilfeller, noe som er ny global rekord. Til sammen har 17,9 millioner indere fått påvist koronasmitte siden pandemiens begynnelse.

Smitteeksplosjonen rammer også helsevesenet hardt. Leger i storbyen New Delhi har fortalt hvordan kritisk syke pasienter dør på gata på grunn av mangelen på ledige sykehussenger og oksygen

Tirsdag denne uken ankom den første forsendelsen med medisinsk utstyr fra Storbritannia. USA, Tyskland, Israel, Frankrike og Pakistan har også lovet å hjelpe India, mens Norge og Danmark vurderer mulige bidrag.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa