annonse1

annonse2

annonse3

annonse4

tirsdag, 04 mai 2021 08:41

Kvinne i 40-årene drepte broren i Halden

Skrevet av NTB-Peter Tálos og André Lorentsen
Kriminalteknikere på stedet der en person mandag ble funnet død i en leilighet i Halden sentrum. En kvinne er pågrepet i forbindelse med dødsfallet. Kriminalteknikere på stedet der en person mandag ble funnet død i en leilighet i Halden sentrum. En kvinne er pågrepet i forbindelse med dødsfallet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

En kvinne i 40-årene erkjenner straffskyld for drap på broren i Halden sentrum. De to bodde sammen i en leilighet.

Øst politidistrikt bekrefter at den siktede og den avdøde er bror og søster. Mannen, også han i 40-årene, ble drept inne i leiligheten i Halden sentrum. Politiet mener han ble drept med en kniv.

Til NTB opplyser påtaleansvarlig Anders Svarholt at leiligheten er søskenparets felles bolig.

Kvinnen ble avhørt i tre timer tirsdag og beskrives som samarbeidsvillig. I avhøret kom hun inn på hva hun mener utløste handlingen.

– Hun har gitt en grei og tilfredsstillende forklaring, der hun har forklart seg noe om foranledningen, forteller Svarholt.

Han ønsker imidlertid ikke å gå i detalj om forklaringen og eventuelt motiv siden det gjenstår flere vitneavhør.

Familiemedlem til stede

De pårørende har blitt varslet. Politiet opplyser at et tredje familiemedlem var til stede i leiligheten under hendelsen. Denne personen har status som vitne.

Med på avhøret av den siktede kvinnen var også en sakkyndig, som skal utarbeide en rapport for å avgjøre om det blir en full judisiell observasjon. Dette skjer på grunn av alvoret i saken, ifølge politiet.

– Det er ingenting på det nåværende tidspunkt som tilsier at det er snakk om utilregnelighet, sier den påtaleansvarlige.

Samtykker til varetekt

Den siktede kvinnen har samtykket til varetekt. Fengslingsbegjæringen vil bli behandlet onsdag som kontorforretning, altså uten partene til stede i retten.

Politiet ber om at kvinnen varetektsfengsles i fire uker, hvorav to med brev- og besøksforbud – men ikke isolasjon.

– Hun er sliten og preget, men har forklart seg greit under dagens avhør, sier kvinnens forsvarer, advokat Kristin Morch, til Dagbladet.

Erklært død på stedet

Politiet ble varslet av AMK ved 22-tiden mandag kveld etter at en person var kommet alvorlig til skade i en leilighet i et lite borettslag i sentrum av Halden. Det ble satt i verk livreddende tiltak, men klokken 23 ble offeret erklært død på stedet.

Naboer i området rundt leiligheten der drapet skjedde, forteller til Halden Arbeiderblad at det var bråk og rop om hjelp mandag kveld.

– Det var tre desperate rop om hjelp, og det var helt tydelig at noe alvorlig var i ferd med å skje. Det hørtes ut som det sto om liv og død, sier Natasha Hammerø.

Til NTB opplyser påtaleansvarlig Svarholt at verken den siktede eller den døde har hatt noe særlig kontakt med politiet tidligere.

Sist redigert tirsdag, 04 mai 2021 17:31