søndag, 05 desember 2021 23:50

Hovland vant stjerneturnering: – Tenkte ikke at seier var veldig sannsynlig

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Viktor Hovland vant stjerneturneringen til Tiger Woods på Bahamas. Viktor Hovland vant stjerneturneringen til Tiger Woods på Bahamas. Foto: Fernando Llano / AP / NTB

Viktor Hovland briljerte på avslutningsrunden og vant Tiger Woods profilspekkede golfturnering på Bahamas søndag. En kjempesprekk hjalp ham på veien.

Seieren i helgens turnering er en sensasjon ettersom Hovland lå hele seks slag bak lederen, amerikaneren Collin Morikawa, før siste dag.

Morikawa sprakk fullstendig søndag og gikk blant annet de ni første hullene på fem slag over par. Samtidig spilte Hovland glitrende golf og klatret stadig nærmere ledelsen i turneringen.

En allerede solid runde ble fenomenal da Hovland noterte eagles (to slag under par) og deretter en birdie på hull 14, 15 og 16. Da ledet den norske golfstjernen plutselig turneringen med tre slags margin.

Det forspranget var det ingen som klarte å tette. Hovland måtte riktig nok tåle en bogey på de to siste hullene, men endte turneringen på 18 slag under par og vant med ett slags margin.

– Jeg tenkte ikke at seier ville være veldig sannsynlig, men jeg vet at denne golfbanen er utfordrende. Du kan gjøre mange birdier, men det er samtidig lett å gjøre bogeyer og dobbeltbogeyer. Jeg visste at hvis jeg gikk en god runde, kunne alt skje, sa Hovland i et intervju vist på Eurosport Norge.

9 millioner

Nærmest nordmannen i turneringen var Scottie Scheffler, som gikk sisterunden på seks under par og endte på -17 totalt. Patrick Reed tok 3.-plassen, mens Morikawa endte på delt 4.-plass.

Konkurransen på Bahamas ble arrangert av golfikonet Tiger Woods. Der fikk kun 20 spillere delta, og flere av dem er helt i den ypperste verdenstoppen. Dermed henger tittelen høyt for Hovland, som også fikk med seg en premiesjekk på 1 million dollar (9,17 mill. kroner).

– Det er veldig kult at det er Tigers turnering. Det er kult å delta og å vinne den, sa Hovland.

Klatrer

Helgens turnering gikk under navnet «Hero World Challenge». Den sto ført opp på terminlista til PGA-touren, men Hovlands seier blir ikke tatt med i PGA-statistikken.

Den ga heller ikke utslag på poengrankingen (FedEX-cupen), men den vil hjelpe Hovland oppover på verdensrankingen. Der er han nummer ni på den siste oversikten, men er ventet å klatre to hakk takket være søndagens triumf.

Nordmannen har tidligere vunnet tre PGA-turneringer på Puerto Rico og i Playa del Carmen, Mexico (to ganger).

NTB

Andre saker å lese

Norsk kommune vurderer å tilby strøm til 50 øre

10-08-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Norsk kommune vurderer å tilby strøm til 50 øre

Lokalpolitikerne i kraftkommunen Suldal ønsker å tilby innbyggerne sine strøm til 50 øre per kilowattime (kWh). Kommunen skal vurdere tiltaket i september.

Les mer i RingeriksAvisa

Quasar uten revisor

10-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Quasar uten revisor

Etter at Akonto Revisjon AS hadde en gjesteopptreden på ca ett år i Quasar Services Norway AS, står nå foretaket uten revisor.

Les mer i RingeriksAvisa

En siste hilsen

09-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

En siste hilsen

En siste hilsen fra en generasjon som aldri får kjøre med Ringeriksbanen. Så gjenstår det å se om nye generasjoner kan spa den opp igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Marius Naume med 5.plass i NM-runden

09-08-2022 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Marius Naume med 5.plass i NM-runden

Etter en kjøretur på 100 mil og 14 timer kom teamet til Marius hjem fra NM runden i Mo I Rana.

Les mer i RingeriksAvisa