fredag, 21 januar 2022 09:37

Blir vårens eksamener avlyst?

Skrevet av
Skolenes landsforbund sier stadige endringer i tiltaksnivå under pandemien har gjort det vanskelig for lærere å gi god undervisning og forberede elevene til eksamen. Skolenes landsforbund sier stadige endringer i tiltaksnivå under pandemien har gjort det vanskelig for lærere å gi god undervisning og forberede elevene til eksamen. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB

Skolenes landsforbund ber kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) om å avlyse vårens eksamener fordi pandemien har gitt lærere og elever liten forutsigbarhet.

– Dropp eksamen og la lærerne få vite at de skal prioritere undervisning og god vurdering av standpunktkarakterer fram til skoleslutt. Vi ber derfor om at den endelige beslutningen om avlysning av eksamener, både skriftlig og muntlig, må tas i løpet av februar måned, sier forbundssekretær Chris Gøran Holstad i Skolenes landsforbund i en pressemelding.

Regjeringen har bedt Utdanningsdirektoratet (Udir) om råd knyttet til eksamensgjennomføring, og de skal levere sin analyse 31. januar.

De siste to årene, hvor eksamener er blitt avlyst, har lærere opparbeidet seg god rutine og kompetanse for å kvalitetssikre en god standpunktkarakter for elevene, påpeker forbundssekretæren.

– Denne erfaringen må vi også i år gjøre nytte av og sørge for at lærere – og elever – får tid til å sette søkelys på undervisning og fag fremfor å bruke opp verdifull opplæringstid på å øve til eksamen. Å avvikle sentralt gitte eksamener vil ramme elevene urettferdig fordi forholdene i landet har vært og fortsatt er så ulike, sier Holstad.

Andre saker å lese

Borteseier for Hønefoss over Medkila

16-05-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Hønefoss seiret 2-1 over Medkila på bortebane i 1. divisjon søndag.

Les mer i RingeriksAvisa

Lian og Ruden med rørleggerfirma

15-05-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Buskerud bad & rørservice AS er navnet på et nytt selskap med 30.000 i aksjekapital.

Les mer i RingeriksAvisa

Bilbrann ved Hensveien

14-05-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ved 15.30-tiden lørdag, tok det fyr i en bil på E16 utenfor Hønefoss. Det var brann i motorrommet og bilen sto parkert i en busslomme på E16. Politiet fikk lsukket...

Les mer i RingeriksAvisa

Voldshendelse på KUBEN

14-05-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Lørdag like før klokka 15 var to personer involvert i en voldshendelse på KUBEN i Hønefoss. Det dreide seg om pengekrangel. Ingen kom alvorlig til skade, men politiet oppretter sak.

Les mer i RingeriksAvisa