Ishockey: Storhamar slo tilbake – Stavanger og Sparta doblet forspranget

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Storhamar-kaptein Patrick Thoresen slo Vålerenga i den andre kvartfinalen i NM-sluttspillet. Storhamar-kaptein Patrick Thoresen slo Vålerenga i den andre kvartfinalen i NM-sluttspillet. Foto: Annika Byrde / NTB

Storhamar utlignet kvartfinaleserien mot rival Vålerenga med 3-2-seier i NM-sluttspillet i ishockey tirsdag. Vant gjorde også Stavanger, Sparta og Lillehammer.

Det ble en flott start for Storhamar da finske Konsta Mäkinen fikk god tid til å stille siktet og plassere pucken bak ellers solide Tobias Breivold.

Storhamar ville mest innledningsvis. Josh Nichols brøt et Vålerenga-forsøk i midtsonen og sendte Andreas Dahl på full fart inn i motstanderens sone. Sistnevnte spilte vegg med canadieren og tok seg rundt bak mål og nettet i åpent mål til 2-0.

Patrick Elvsveen økte til 3-1 noen minutter etter Vålerengas redusering ved Sebastian Johansen i midtperioden.

David Booth styrte inn 2-3 med litt over elleve minutter igjen. Nærmere enn et stolpetreff fra Mathis Olimb i sluttsekundene kom ikke Vålerenga, og dermed står det 1-1 mellom lagene i jakten på semifinaleplass.

Sparta snudde

Stavanger hadde ingen problemer med å vinne 7-0 over Ringerike. Nicolai Bryhnisveen åpnet målprotokollen tidlig i første periode, og Oilers ga seg ikke før de hadde scoret sju ganger.

Det åpent bra for Frisk Asker i duellen mot Sparta. Mats Frøshaug gjorde 1-0 etter elleve minutter. Gjestene skulle derimot slå voldsomt tilbake i midtperioden med tre scoringer. Først ved Calle Spaberg Olsen, og deretter fulgte Håvard Salsten og Sander Thoresen opp.

Håkon Løken Pedersen satte 4-1-målet i tomt bur mot slutten av kampen. Sparta fører an i duell med 2-0 sammenlagt.

Martinsen avgjorde

Jevnest var det i Kristins Hall der Lillehammer tok imot Stjernen. Der gikk oppgjøret til «sudden death» etter 2-2 etter tre perioder.

Nick Dineen ordnet 1-0 for Lillehammer etter drøye sju minutter ut i midtperioden. Stjernen hadde mye av spillet, men klarte ikke å komme til annet enn skudd på mål. Den statistikken luktet det ikke avansement av.

Jonathan Hermansson gjorde utligningen til 1-1, mens Mikael Mikalsen satte 2-1 for Stjernen. Hjemmelaget utlignet ved Martin Gran bare ti sekunder senere, og kampen gikk til forlengning. Der dukket Andreas Martinsen opp og avgjorde etter 5.07 minutter.

Tredje kvartfinaleoppgjør spilles torsdag.

NTB

Andre saker å lese

Ringerike Historielag: En Helt i Djevelens Brigade

18-04-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ringerike Historielag:  En Helt i Djevelens Brigade

Bli med på et fascinerende foredrag med Christopher Hals Gylseth, hvor han utforsker den utrolige historien til Finn Roll, en nordmann som forlot sitt hjemland for å kjempe mot nazistene...

Les mer i RingeriksAvisa

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Just Padel Group (JPG) har bestemt seg for å anke dommen fra Agder tingrett der den tidligere skihopperen Anders Jacobsen ble tilkjent flere millioner kroner.

To Hallinger varetektsfengslet for voldtekt og filming av tenåring

To menn er i Buskerud tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, siktet for å ha voldtatt og filmet en tenåring.

Voldshendelse på Solli plass: Mann alvorlig skadet

18-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann fikk hodeskader da han ble slått ned på Solli plass i Oslo natt til torsdag.