fredag, 25 mars 2022 07:42

Enkelte russiske avdelinger trekker seg tilbake

En ukrainsk soldat sjekker et ødelagt russisk pansret kjøretøy i nærheten av Kharkiv. En ukrainsk soldat sjekker et ødelagt russisk pansret kjøretøy i nærheten av Kharkiv. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB

Enkelte russiske avdelinger har begynt å trekke seg tilbake etter å ha lidd store tap, sier det ukrainske forsvaret.

Ifølge den ukrainske generalstaben har enkelte avdelinger trukket seg tilbake over grensa til Russland etter å ha mistet over halvparten av sitt personell.

Idet den russiske invasjonen går inn i sin andre måned, er frontlinjen mellom partene nærmest frosset, sier Oleksyj Arestovytsj, som er en av president Volodymyr Zelenskyjs rådgivere.

Russiske styrker fortsetter beleiringen av Kharkiv og Sumy, og det virker som de russiske styrkene forbereder en ny offensiv mot Izium, ifølge generalstaben.

Russerne har delvis klart å opprettholde en landkorridor mellom Rostov-regionen i Russland og den russisk-okkuperte Krim-halvøya, sier generalstaben.

Ukrainske styrker er i løpet av natten angrepet i Dnipropetrovsk-regionen og i utkanten av byen Dnipro, og artilleriangrep mot Slavutitsj, der ansatte på kjernekraftverket Tsjernobyl bor, har skapt bekymring også hos IAEA i Wien.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa