torsdag, 13 juli 2023 09:21

12.500 i bot for å streame gjenopplivingsforsøk

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

En person direktestrømmet politiets gjenopplivingsforsøk under en drukningsulykke hvor en person døde. Dette er straffbart opplyser politiet.

– Nettpatruljen fikk flere tips om en direktestrømming på Tiktok. Den viste politiets forsøk på å gjenopplive en mann som var utsatt for en drukningsulykke, og som senere døde, står det i innlegget. Det skriver Nettpatruljen i Oslo, Asker og Bærum i ett innlegg på sin facebookside.

Vedkommende ble ilagt et forelegg på 12.500 kr for å ha brutt straffeloven § 267a, som er samme paragraf som brukes for å straffe deling av seksualisert innhold og videoer av vold. Forelegget er enda ikke vedtatt.

– Politiet ønsker å minne om at det også er straffbart å dele film, lyd og bilder av noen som befinner seg i en sårbar eller utsatt situasjon, som for eksempel ulykker, skriver Nettpatruljen

Nettpatruljen oppfordrer publikum til å ta kontakt med dem dersom noen har delt en krenkende film av deg eller noen du kjenner.

– Deling i sosiale medier kan få store konsekvenser for de som blir filmet og de pårørende rundt. I tillegg kan det være belastende å ufrivillig bli eksponert for slikt innhold, skriver de

Sist redigert torsdag, 13 juli 2023 09:22
NTB

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa