mandag, 21 august 2023 08:02

Hovland med banerekord og karrierens største seier: – Vanskelig å ta det innover seg

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Viktor Hovland hadde hendene full av premier søndag. Viktor Hovland hadde hendene full av premier søndag. Foto: Charles Rex Arbogast, AP / NTB

Viktor Hovland satte ny banerekord på ni slag under par og vant den andre turneringen i PGA-sluttspillet i golf. Det ga en premie på vel 38 millioner kroner.

Nordmannen gjorde ti birdier og endte 17 slag under par totalt. Den amerikanske verdenseneren Scottie Scheffler kunne frata nordmannen seieren, men han rotet seg bort i avslutningen.

Hovland brukte 61 slag på søndagens runde. Det er banerekord i Olympia Fields sør for Chicago.

– Det skjedde så fort at det er vanskelig å ta det innover seg. Det er dritkult. Jeg hadde en sjanse til å vinne forrige uke med en dårlig start, og likevel greide jeg å kjempe meg tilbake i seierskampen. Jeg kom inn i denne turneringen med en litt annen tankegang. Jeg trengte ikke å presse så mye, sa Hovland til Discovery.

– De siste ni hullene er noe som bare skjer. At det klikket så mye, var heftig, sa han.

– Viktor slo meg bare kort og godt etter en fantastisk runde, sa Scheffler.

– Det nytter ikke å gjøre noe med 61 (runden til Hovland), sa Matt Fitzpatrick.

Med seieren får Hovland også en premiesjekk på 38 millioner kroner. Hovland har vunnet én annen PGA-turnering denne sesongen. Det var Memorial Tournament, som legenden Jack Nicklaus arrangerer. Også den ga en utbetaling på vel 38 millioner kroner.

Birdieshow

Hovland startet med birdie på hull én, tre og fem og var på det tidspunktet bare to slag bak teten. På hull sju ble det bogey etter å ha vært i trøbbel, men han slo hardt tilbake med birdie på hull ti, elleve og tolv.

På hull 14 bommet han på utslaget og lå i det tjukke gresset, men med et fantastisk slag la han ballen under en meter fra hullet. Det ga rundens sjuende birdie.

– Hva er det han driver med? Det er på grensen til ulovlig, det der, utbrøt Discovery-kommentator Per Haugsrud.

Én turnering igjen

I etterkant fulgte han opp med birdie på hull 15, 17 og 18. Det gjorde at han tok seg forbi Scheffler, som hadde ledet store deler av den siste runden.

Det gjenstår én turnering i PGA-sluttspillet. Den går av stabelen kommende uke. I den turneringen starter spillerne med minusslag etter hvilken plassering de har på sammenlagtlisten på PGA-touren denne sesongen. Vinneren stikker av med 18 millioner dollar (om lag 190 millioner kroner).

Hovland vil starte på annenplass i den turneringen etter storspillet i helgen. Han vil starte to slag bak verdensener Scheffler.

NTB

Andre saker å lese

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

Just Padel Group (JPG) har bestemt seg for å anke dommen fra Agder tingrett der den tidligere skihopperen Anders Jacobsen ble tilkjent flere millioner kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To Hallinger varetektsfengslet for voldtekt og filming av tenåring

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

To menn er i Buskerud tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, siktet for å ha voldtatt og filmet en tenåring.

Les mer i RingeriksAvisa

Voldshendelse på Solli plass: Mann alvorlig skadet

18-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann fikk hodeskader da han ble slått ned på Solli plass i Oslo natt til torsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

På vei ut av døren som helseminister, fastslår Ingvild Kjerkol (Ap) at fastlegeordningen er på bedringens vei. I fjor kom det 237 nye fastleger.

Les mer i RingeriksAvisa