torsdag, 18 juni 2020 10:12

Omstilling i Koronaens tid

Ranger denne artikkelen
(2 Stemmer)

Pandemien har ført til mange endringer på arbeidsmarkedet, og flere endringer vil mest sannsynlig komme. Kanskje har du mistet jobben, blitt permittert, kanskje har arbeidsplassen din blitt lagt ned. Hva skal du gjøre nå?

Dette er tiden for å omstille seg, kanskje finne din indre entreprenør, finne akkurat din nisje i arbeidsmarkedet og skape noe for deg selv. Det er fortsatt mulig å skape arbeidsplasser, selv i en pandemi, så lenge produktet ditt er godt nok så vil du kunne selge det. Eirik Løkke, Civita (17.12.2019) presiserer at det også er […] mulig å utvikle produkter eller goder uten at profitt er målet, eller bare er et underordnet mål, som i sosialt entreprenørskap […]

Kanskje sosialt entreprenørskap er noe for deg? Uansett om du er inne i det for profitt eller for å skape sosiale goder, så er entreprenørskap en risikobransje. Men om du allerede står uten jobb og inntekt, så er det kanskje akkurat nå du skal prøve å satse? For hva har du å tape?

Så, hva er det du trenger for å starte for deg selv?

Vel, først og fremst så trenger du en idé og en markedsundersøkelse for å se om det faktisk er en etterspørsel i markedet etter ditt produkt. Neste steg vil være å utvikle en strategi for å kunne legemliggjøre ideen din og kapitalisere på den. Sett opp budsjett. Om du ikke har så god kunnskap om det økonomiske så book en time med en økonomikonsulent som kan lære deg opp, eller bruk ressurser fra nettet. Det er uansett viktig at du gjør hjemmeleksen din slik at bedriften din ikke krasjlander allerede før den har fått tatt av.

Kartlegg arbeidsmarkedet. Hvem er konkurrentene dine? Hva gjør de? Hva kan skille deg fra dem? Hvem kan du bruke i nettverkssammenheng? Er det noen du kan knytte deg til som du kan lære av, eller kanskje samarbeide med? Nettverking og knytte forbindelser kan være alfa og omega når det gjelder å lande de rette avtalene, så bruk kontaktene dine for alt de er verdt!
Hvor er det mest geografisk gunstig å plassere bedriften din? Skal den ha en fysisk lokasjon, eller holder det at den er på internett med hovedbase i stuen din?

Hvem er kundebasen din? Hvordan kan du nå dem? Skal du annonsere på Facebook, eller er instagram mer passende for din demografi? Det finnes mange gode løsninger for nettsider som server både nettsiden, facebook og instagram, men ikke skaff deg alle tre plattformer bare fordi det er kjekt å ha, som Øistein Sunde sang. Det skal være et mål og mening med alt du gjør, så tenk deg nøye om hva som faktisk er behovet ditt, og hva som er gjennomførbart. Husk mantraet «Need to have, or nice to have?» Altså, er det noe du MÅ ha, eller er det bare «kjekt å ha»?

I dag er første dagen i resten av ditt liv. Ta grep og skap din egen fremtid. Ikke vent på at alt skal ordne seg av seg selv. Det gjør det sjelden.

Lest 3132 ganger