søndag, 25 oktober 2020 13:00

LinkedIn – jobbnettverket for alle - jobbsøkere, potensielle jobbsøkere eller studenter

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Er du jobbsøker – overse ikke LinkedIn, ei heller om du er en profesjonell foredragsholder eller debattant og ønsker nye oppdrag. I Norge er sosiale nettverk viktigere for forretningsliv og rekruttering enn noen gang, og her ligger LinkedIn på topp.

En student bør «tyvstarte» karrieren sin med å ha en profil på LinkedIn. Vær aktiv, bygg nettverk og inviter de du vil koble deg opp mot. Man trenger ikke kjenne personlig de man inviterer inn, men tenk gjerne over nytten av å være i nettverket til vedkommende og motsatt.
Er man allerede på LinkedIn, delta i fag- og interessegrupper, gjerne flere. Delta i diskusjoner, publiser egne eller andres artikler, eller et tema man ønsker å diskutere eller spørsmål man vil stille.

En oppdatert og attraktiv LinkedIn-profil

Sørg alltid for at profilen er oppdatert. Har du nylig tatt et kurs? Legg det inn. Har du publisert noe, vært foredragsholder, del det gruppene dine. Vær aktiv, plutselig dukker det opp en mulighet om ny jobb eller man er ønsket som kursholder.

Som registrert/medlem av LinkedIn få man oversikt hvor mange som har sett på profilen, hvor mange som ser etter akkurat din bakgrunn og erfaring inn i et arbeidsforhold hos seg. Er ikke profilen din oppdatert, kan du gå glipp av en gylden sjanse. Er du ikke jobbsøker akkurat nå? Uansett er det alltid inspirerende og bra for selvfølelsen at spennende virksomheter finner din profil interessant. Kanskje var det dette som skulle til for at du tar steget og skifter jobb?

LinkedIn - en global plattform

Både norske og internasjonale virksomheter benytter nettverket aktivt. Nok en god grunn til å ha profilen (CV-en) oppdatert. Kikk litt på hvordan andre har satt opp sin profil. Ha den gjerne på flere språk - norsk og engelsk som et minimum. I tillegg til at rekrutterere og arbeidsgivere søker etter kandidater, benyttes LinkedIn også for stillingsannonser. På sikt vil nok LinkedIn bli en konkurrent til Finn.no.
Vær aktiv. Bygg nettverket ditt, be om å bli med i nettverket til de du ser er i de bransjene du er opptatt av. Det gjelder å ha kontakter fra flere miljøer og bransjer, du blir synlig for mange flere.
Meld deg inn i forskjellige diskusjonsgrupper og delta aktivt fra din egen profil. Skriver du artikler eller holder foredrag, lag linker til disse, det viser at du følger med og holder deg oppdatert. Det er faktisk bare du som kan promotere deg selv.

Siden jeg jobber med rekruttering og ikke bare bemanning, bruker jeg selv LinkedIn aktivt når jeg skal finne gode kandidater. Ikke minst er LinkedIn viktig for den som vil søke internasjonale jobber. 

Litt statistikk om LinkedIn i Norge: 3. kvartal 2020

  • 311.000 som har profil i Norge
  • 61% menn og 39% kvinner (store forskjeller på antall menn og kvinner, men bruksfrekvensen er relativ lik)
  • Største gruppen er de mellom 40 og 59, men de som er mest aktive er de yngste
  • 36% er under 30 år
  • Halvparten av de som er brukere bor i en storby

 

linkedin

Det beste av alt. LinkedIn er ikke bare en unik mulighet til å profilere seg. Det er i tillegg gratis. Er du student start allerede nå og vær til stede og aktiv gjennom hele livsløpet i din karriere.

Vi sees på LinkedIn

 

Lest 3244 ganger Sist redigert mandag, 26 oktober 2020 13:16