mandag, 19 mars 2018 18:01

KrF har ikke tillit til Listhaug

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Knut Arild Hareide Knut Arild Hareide Foto: Frank Tverran

(Leder) KrFs politiske halmstrå ser ut til å være jobben som løpegutt for Støre. KrFs landsstyre ber i realiteten statsministeren om å gjennomføre Jonas Gahrs Støres uspiselige forslag om å flytte en minister fra ett departement til et annet.

Knut Arild Hareide ber "statsministeren ta grep for å unngå en mistillitssituasjon". En renere trussel går det neppe an å komme med.

Mye kan derfor tyde på at en overordnet og langsiktig plan er å splitte samarbeidet mellom FrP og Høyre. Og dette er nok Arbeiderpartiets eneste mulighet til å gjøre comeback i norsk politikk innen overskuelig framtid.

Mistillitsforslag kunne de ha stilt nårsomhelst, men da ville det ikke ha vært så enkelt å få med seg KrF. For KrF er dette rene Kinderegget hvor de blir "venner" med Arbeiderpartiet, får hovert over erkefienden FrP og antagelig vil få en del politiske bein. Spørsmålet er om de våger.

Så tenker vi hva vi vil når Knut Arild Hareide med sin salvelsesfulle pipestemme forkynner at han tilgir Listhaug men ikke har tillit til henne. Større smiske-tassing rundt den varme grøten skal en lete lenge etter. Men slik er politikken: de stryker deg over kinnet med den ene hånda og fiker til deg med den andre.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Andre saker å lese

Narvik og Comet Halden klar for eliteserien - Ringerike ned

28-03-2024 Sport NTB - avatar NTB

Narvik og Comet Halden klar for eliteserien - Ringerike ned

Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

Les mer i RingeriksAvisa

TorsdagsQuiz

28-03-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Svarene på dagens quiz finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Meteorologene varsler kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge torsdag kveld

28-03-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Meteorologene varsler kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge torsdag kveld

Skal man kjøre på hytta torsdag kveld, bør man være særdeles varsom. Det er ventet kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge.

Les mer i RingeriksAvisa

Hamstrer egg i Sverige - men i Hønefoss er det egg nok

28-03-2024 Nyheter NTB og Frank Tverran - avatar NTB og Frank Tverran

Hamstrer egg i Sverige - men i Hønefoss er det egg nok

Mangelen på egg i enkelte norske butikker har ført til at nordmenn hamstrer egg også i butikkene rett over svenskegrensen.

Les mer i RingeriksAvisa