torsdag, 29 februar 2024 10:20

Turnestart i Hønefoss

Skrevet av
D.D.E. legger ut på tur til 35 kulturhus landet rundt til høsten. D.D.E. legger ut på tur til 35 kulturhus landet rundt til høsten. Foto: Line Berre / Handout / NTB

For første gang i sin lange karriere skal D.D.E. fremføre sine største hitlåter foran et sittende publikum på turné til kulturhusene.

Det skjer til høsten, ble det kjent onsdag formiddag. Dermed tar D.D.E. samme grep som svenske band som Lasse Stefanz og Sven Ingvars har gjort, og lar sangene bli lyttet til på en annen måte.

Selv om det folkekjære trønderbandet har spilt førjulskonserter for et sittende publikum i årevis, har de aldri fremført sine store hitlåter i dette formatet. Det tror Bjarne Brøndbo vil gi sangene større fokus, sier han til NTB:

– Vi har aldri tatt våre store hiter inn fra festival- og rockescenen. Kulturhusformatet vil gi en større ro, men det kommer også til å bli rock’n roll.

D.D.E.-sjefen lover «Vinsjan på kaia», «E6», «Nykoka kaffe», «Det fine vi hadd sammen» og «Som splintra speil», men sliter med å måtte velge bort sanger når bandet skal spille i 90 minutter. Derimot gleder han seg til en annen ting – å prate mellom låtene.

– Jeg elsker å underholde mennesker, og i en konsertsal får det som skjer mellom sangene verbalt, en mye viktigere funksjon.

Forestillingen «D.D.E. – Graitest Hits» vil inneholde både et bredt utvalg sanger og historier fra over 30 år på veien. Den gamle amerikakofferten til Frode Viken, bandets gitarist og låtskriver som gikk bort i 2018, står sentralt på scenen.

Ut av den skal det hentes minner fra turnébussen og på øvingslokalet, heter det ifølge hjemmesiden: «Det handler om starten, om å skape og ville noe, møter med fans, og ikke minst en god porsjon røverhistorier».

35 norske kulturhus får besøk fra turnéstart i Hønefoss 25. september til siste konsert 30. november på Gjøvik.

Andre saker å lese

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

Just Padel Group (JPG) har bestemt seg for å anke dommen fra Agder tingrett der den tidligere skihopperen Anders Jacobsen ble tilkjent flere millioner kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To Hallinger varetektsfengslet for voldtekt og filming av tenåring

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

To menn er i Buskerud tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, siktet for å ha voldtatt og filmet en tenåring.

Les mer i RingeriksAvisa

Voldshendelse på Solli plass: Mann alvorlig skadet

18-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann fikk hodeskader da han ble slått ned på Solli plass i Oslo natt til torsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

På vei ut av døren som helseminister, fastslår Ingvild Kjerkol (Ap) at fastlegeordningen er på bedringens vei. I fjor kom det 237 nye fastleger.

Les mer i RingeriksAvisa