fredag, 01 mars 2024 08:40

Ruud til semifinalen i Acapulco – klar for drømmeduell mot Holger Rune

Skrevet av
Casper Ruud og Holger Rune møtes i semifinalen i ATP 500 i Acapulco. Casper Ruud og Holger Rune møtes i semifinalen i ATP 500 i Acapulco. Foto: Terje Pedersen / NTB

Casper Ruud skal spille sin andre semifinale på mexicansk jord på en uke. Nordmannen beseiret tennistalentet Ben Shelton fredag morgen norsk tid.

Ruud avanserte i ATP 500-turneringen med sifrene 6-7 (7-9), 6-4, 6-4.

Det betyr at semifinalen blir mot vidunderbarnet Holger Rune. Dansken slo tyske Domonik Köpfer 2-0 like før Ruud skulle i aksjon på den mexicanske hardcourten fredag morgen norsk tid.

Det ble en jevnspilt kvartfinale, som varte over to en halv time.. Shelton trakk det lengste strået i det første settet, med 9-7 i tiebreak, der Ruud hadde overtaket med 4-1 før amerikaneren kom tilbake.

I det andre settet brøt Ruud Sheltons serve på 4-4. Dermed kunne Snarøya-mannen serve hjem det andre settet til 6-4.

I det tredje kom bruddet i det femte gamet, der Ruud vant alle poengene på Sheltons serve og gikk opp til 3-2. Dermed hadde nordmannen skaffet seg overtaket og kunne fullføre med stor selvsikkerhet.

Bedre på hardcourt

Ruud og Shelton hadde seks tidligere møter, og fem ganger hadde Ruud trukket det lengste strået.

Ruud er for øyeblikket rangert som nummer elleve i verden. Rune ligger på 7.-plass på verdensrankingen og er 2.-seedet i Acapulco-turneringen.

De seks oppgjørene har vært på grus, som er Ruuds foretrukne underlag. Underlaget i Acapulco er hardcourt, der Ruud har blitt bedre og bedre med årene.

Foruten de seks kampene har de to også møttes i showkonseptet UTS på Fornebu tidligere i vinter.

Ordkrig

Skandinavias to beste spillere på herresiden skapte overskrifter for halvannet år siden da de møttes i Roland-Garros. Da var det dårlig stemning mellom duoen underveis og etter kampen, som Ruud vant, men siden har de skværet opp.

Ruud har levert gode resultater i Mexico. I ATP 250-turneringen i Los Cabos sist uke tok han seg helt til finalen. Der ble det tap for australske Jordan Thompson.

Semifinalen i Acapulco spilles natt til lørdag norsk tid.

Andre saker å lese

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

Just Padel Group (JPG) har bestemt seg for å anke dommen fra Agder tingrett der den tidligere skihopperen Anders Jacobsen ble tilkjent flere millioner kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To Hallinger varetektsfengslet for voldtekt og filming av tenåring

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

To menn er i Buskerud tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, siktet for å ha voldtatt og filmet en tenåring.

Les mer i RingeriksAvisa

Voldshendelse på Solli plass: Mann alvorlig skadet

18-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann fikk hodeskader da han ble slått ned på Solli plass i Oslo natt til torsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

På vei ut av døren som helseminister, fastslår Ingvild Kjerkol (Ap) at fastlegeordningen er på bedringens vei. I fjor kom det 237 nye fastleger.

Les mer i RingeriksAvisa