onsdag, 17 april 2024 07:52

Brannen i Børsen ennå ikke slukket

Brannen i Børsen i København er under kontroll, men ennå ikke slukket, opplyser brannvesenet i byen. Brannen i Børsen i København er under kontroll, men ennå ikke slukket, opplyser brannvesenet i byen. Foto: Ida Marie Odgaard / AP / NTB

Slukkingsarbeidet i den historiske bygningen Børsen i København pågår fortsatt onsdag morgen. Brannmannskapene regner med å jobbe videre i enda et døgn.

– Vi har forskjøvet vår tidsvurdering. I går regnet vi med at vi ville være her til i dag. Vi regner nå med at vi vil være her til i morgen tidlig, minst, sier innsatsleder Tim Ole Simonsen i brann- og redningsetaten Hovedstadens Beredskab til danske TV 2 onsdag morgen. Han opplyser at slukkearbeidet fortsetter.

Brannfolkene jobber også med å sikre at bygningens yttervegger ikke raser sammen. Det skjer blant annet ved at konteinere settes opp for å stive av fasaden.

– For å sikre trafikken skal vi sørge for at børsbygningen ikke raser ut på gaten, sier Simonsen.

Han sier at avsperringene i området fortsatt vil være der onsdag. Flere deler av området Indre By i København er stengt som følge av brannen, blant annet Vindebrogade, Børsgade og Holmens Kanal.

Når slukkingsarbeidet er avsluttet, begynner de tekniske undersøkelsene for å finne brannårsaken, sier Rune Nielsen i Københavns Politi til TV 2.

Andre saker å lese

Dummet seg ut i fylla

18-05-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Sent fredag kveld dummet tre personer seg kraftig ut på Søndre torg i Hønefoss. De begynte å slåss med hverandre. Politiet måtte bortvise alle tre fra sentrum og de fikk...

Les mer i RingeriksAvisa

LørdagsQuiz

18-05-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er lørdagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Elbilforeningen vil kjøre i kollektivfeltet i helger i Oslo og Akershus

18-05-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Elbilforeningen vil kjøre i kollektivfeltet i helger i Oslo og Akershus

Elbiler har blitt kastet ut av kollektivfeltet i Oslo og Akershus. Norsk Elbilforening mener det bør være unntak i helger og på travle reisedager.

Les mer i RingeriksAvisa