onsdag, 13 april 2016 10:19

Ny utstilling i Hole Artcenter

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
“The Bed” 160 x 120 cm Olje på lerret “The Bed” 160 x 120 cm Olje på lerret

Hole Artcenter viser utstillingen "From Shadowland  to Wonderland" av Zoya Taylor.


Zoya Taylor er Kanadisk/Jamaikansk, og har vært bosatt i Oslo i over 25 år. Hun har hatt en rekke separatutstillinger i bl.a. Usa, Canada, Jamaica og Berlin. Hun har i de senere år vunnet internasjonale priser, som The President´s Award, Florence Biennale og 1.plass i Juried Competition, The Center for Contemporary Arts, New Jersey, USA. Dette er hennes tredje store separatutstilling på Hole Artcenter.

Fargevalget i hennes bilder er modig, naivt og tydelig. I sterk kontrast til figurene, forsterker fargene sinnstemningen, og tilfører en form for skjønnhet. Karakterenes overdrevne proporsjoner bidrar til større intensitet i uttrykket, mens de naive fremstillingene minner oss om barndom, uskyld og sårbarhet.  

Utstillingen "From Shadowland to Wonderland" er en reise inn i Zoyas eventyrlige verden. Hennes malerier er både humoristiske og alvorlige på samme tid.
 
"From Shadowland to Wonderland" er en utstilling som skiller seg ut og som er verdt et besøk. Hole Artcenter viser ca 28 oljemalerier av Zoya Taylor i forskjellig format.

Vernissage lørdag 16. april kl. 16 – 18. Utstillingen åpnes av Åse Enerstvedt og varer t.o.m 15. mai. Åpningstider lør-søn 12-17:00 eller etter avtale.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.