fredag, 07 juni 2024 07:53

Ruud før semifinalen i Paris: – En spesiell situasjon

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Casper Ruud er også i år på titteljakt i Roland-Garros. Casper Ruud er også i år på titteljakt i Roland-Garros. Foto: Jean-François Badias / AP / NTB

Casper Ruud fikk ufrivillig tre dagers kampfri i Roland-Garros. – Jeg har brukt dem godt, sier nordmannen før kveldens møte med Alexander Zverev.

Som for ett år siden står Alexander Zverev mellom Ruud og nok en finale på rødgrusen i Paris. I fjor ble tyskeren slått klart i tre sett. I det siste settet vant ikke Zverev ett eneste game. I ATP-sammenheng er likevel de to jevnbyrdige, med to seirer hver siden 2021.

Og i det siste har den tyske OL-mesteren hevet seg markant.

– Det blir tøft mot Zverev. Han har vært god i hele år og kommet seg tilbake som en av de fem beste i verden. I fjor klarte jeg meg bra mot ham, så jeg skal se litt tilbake på hva som funket og hva jeg kan ta med meg av spill og taktikk til denne kampen, sier Ruud til NTB.

Tidligere i uken slapp han å møte verdensener og tittelforsvarer Novak Djokovic. Serberen måtte trekke seg på grunn av en kneskade.

– Det har vært en litt spesiell situasjon de siste dagene. Walkover i kvartfinalen er ikke noe man forventer i en Grand Slam, men dessverre er skader en del av idretten, sier Snarøya-mannen.

– Det er synd for Novak. Jeg ønsker ham god bedring og håper operasjonen gikk fint, slik at han er tilbake så fort som mulig.

Ruud forteller at han har dratt nytte av å få tre dager med kampfri.

– Jeg har brukt dem godt til å trene, hvile og gjøre meg klar. De fire første kampene her var tøffe.

For tredje år på rad kan Ruud bli å se i Roland-Garros-finalen. Den andre semifinalen er mellom italieneren Jannik Sinner og spanske Carlos Alcaraz.

NTB

Andre saker å lese

Kjørte uten førerkort

21-06-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Fredag formiddag ble en mann i 70-årene stanset i en trafikkontroll på Jevnaker. Det viste seg atr mannen ikke hadde førerkort.

Les mer i RingeriksAvisa

Så ble det (endelig) asfalt i Fossveien

21-06-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Så ble det (endelig) asfalt i Fossveien

Etter flere år med uenigheter og rettssaker med en prosesskåt nabo, kunne endelig Anders Bjerke asfaltere sin egen bakgård i Fossveien 1-3.

Les mer i RingeriksAvisa

Flere jerver fører til økt tap av lam

21-06-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Flere jerver fører til økt tap av lam

En ny studie fra NINA har dokumentert det mange antar; når antall jerver i et område går opp, så øker også tapene av lam i beitelagene i området. Hiuttak av...

Les mer i RingeriksAvisa

16-åring døde etter å ha blitt knivstukket ved Oslo S

20-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

16-åring døde etter å ha blitt knivstukket ved Oslo S

Den 16 år gamle gutten som ble knivstukket under en mulig slåsskamp ved Oslo S fredag kveld, døde torsdag av skadene. Flere ungdommer er siktet i saken.

Les mer i RingeriksAvisa