mandag, 15 juli 2024 07:36

Ekstatisk De la Fuente etter historisk EM-triumf: – Jeg visste at spillerne trodde på meg

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Luis de la Fuente og Lamine Yamal kunne feire EM-tittelen søndag. Luis de la Fuente og Lamine Yamal kunne feire EM-tittelen søndag. Foto: Christian Charisius / dpa via AP / NTB

Luis de la Fuente har knapt tråkket feil siden han ble ansatt som spansk landslagssjef. Søndag ledet han rødtrøyene til en historisk fjerde EM-tittel.

Finaletriumfen mot England var spanjolenes 19. seier på 22 kamper under ledelse av De la Fuente. Siden 0-2-tapet mot Skottland i mars i fjor har Spania bare tapt én landskamp.

– Det er så mye glede og stolthet i dette laget nå. Vi nyter virkelig dette øyeblikket. Jeg er så glad på landets vegne. Jeg håper alle kjenner på den samme stoltheten som vi gjør nå, sa De la Fuente etter seieren mot England.

Flere eksperter hevet øyenbrynene da forbundsmannen De la Fuente ble hentet inn som ny landslagssjef. Han hadde vært trener for ulike aldersbestemte landslag i nesten ti år før han fikk toppjobben i 2022.

Siden den gang har han fått det spanske landslaget til å funke etter tolv år uten mesterskapssuksess.

– Jeg visste at spillerne trodde på meg. I halvannet år har de vært ufeilbarlige. Denne gruppen med spillere kan fortsette å vokse. De går ikke lei av å konkurrere. Fra første dag har de ønsket å gjøre folk stolte. Vi har vært trofaste mot en idé som spillerne har forstått til perfeksjon, fortsatte landslagssjefen.

Under De la Fuentes ledelse vant Spania EM for både U19- og U21-lag. På disse lagene hadde han flere av spillerne som var toneangivende i EM.

– Vi er veldig allsidige i måten å spille fotball på. Vi har tempo på kantene, kontroll sentralt på midten og et veldig solid forsvar, oppsummerte De la Fuente.

NTB

Andre saker å lese

Etterlyst ruskjørte på E16 i Hole - vill politijakt

06-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ved 4-tiden fredag morgen kom det melding fra en veiarbeider ved Norderhov om en bil som kjørte voldsomt forbi pågående veiarbeid.

Les mer i RingeriksAvisa

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

06-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

I et direkte frieri til foreldrene til de 3500 barna som blir født i desember, vil Høyre gå inn for å utvide retten til barnehageplass.

Les mer i RingeriksAvisa

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

05-09-2024 Nyheter Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

Økonomisk planlegging er avgjørende for å sikre en stabil hverdag, spesielt i utfordrende tider. Å forstå de lokale forholdene kan bidra til å optimalisere din økonomiske strategi. Her er noen...

Les mer i RingeriksAvisa

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

05-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

Leder i Oslo Ap, Frode Jacobsen, ønsker en ny periode på Stortinget. Det kan bety at det blir en turbulent høst i Oslo Ap, skriver Dagsavisen.

Les mer i RingeriksAvisa