torsdag, 25 juli 2024 09:39

Nedgang i tallet på vrakede biler

Skrevet av
Flere tar til orde for å doble vrakpanten for å få flere til å vrake utrangerte biler. Enkelte velger å parkere bilen for godt i naturen. Flere tar til orde for å doble vrakpanten for å få flere til å vrake utrangerte biler. Enkelte velger å parkere bilen for godt i naturen. Foto/Grafikk: Frank Tverran

De siste fem årene har tallet på biler som vrakes, gått ned år for år. I fjor ble det vraket nær 27 prosent færre biler enn i 2018.

Hvert år siden 2018 har antall vrakede biler sunket. For fem år siden ble 154.680 biler vraket, mens antallet i fjor var 113.674, viser statistikk som Dagsavisen har fått fra Statens vegvesen.

Totalt har 524.571 biler blitt vraket de siste fem årene, men det kunne vært flere, tror Erik Andresen, daglig leder i Autoretur.

Han peker på at vrakpanten på 3000 kroner har stått stille siden 2014.

– En dobling av vrakpanten ville i stor grad bidra til at bilene blir levert til godkjente mottak, sier Andresen.

Også Norges Automobil-Forbund (Naf) har tatt til orde for å øke doble vrakpanten til 6.000 kroner. Finansdepartementet opplyser at de ikke har foreslått å øke vrakpanten de senere årene, men at dette behandles hvert år i forbindelse med budsjettprosessen.

Gjennomsnittsalderen på norske personbiler var 10,4 år i 2015, mens den i fjor var 11,1 år, ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Andre saker å lese

Etterlyst ruskjørte på E16 i Hole - vill politijakt

06-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ved 4-tiden fredag morgen kom det melding fra en veiarbeider ved Norderhov om en bil som kjørte voldsomt forbi pågående veiarbeid.

Les mer i RingeriksAvisa

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

06-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

I et direkte frieri til foreldrene til de 3500 barna som blir født i desember, vil Høyre gå inn for å utvide retten til barnehageplass.

Les mer i RingeriksAvisa

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

05-09-2024 Nyheter Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

Økonomisk planlegging er avgjørende for å sikre en stabil hverdag, spesielt i utfordrende tider. Å forstå de lokale forholdene kan bidra til å optimalisere din økonomiske strategi. Her er noen...

Les mer i RingeriksAvisa

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

05-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

Leder i Oslo Ap, Frode Jacobsen, ønsker en ny periode på Stortinget. Det kan bety at det blir en turbulent høst i Oslo Ap, skriver Dagsavisen.

Les mer i RingeriksAvisa