torsdag, 29 august 2024 10:01

Nordmann siktet for å ha svindlet Amazon for flere millioner

Skrevet av
Ifølge politiet skaffet mannen seg tilgang til ulike brukerkontoer på Amazon. Ved å logge seg inn på disse, har han reklamert på varer og på den måten fått refundert penger. Ifølge politiet skaffet mannen seg tilgang til ulike brukerkontoer på Amazon. Ved å logge seg inn på disse, har han reklamert på varer og på den måten fått refundert penger. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB

En mann i 30-årene fra Troms er siktet for å ha svindlet netthandelgiganten Amazon for opptil 10 millioner kroner over en periode på åtte år.

Det var amerikanske FBI som tipset norsk politi om mannen, som nå er siktet for grovt bedrageri og grov hvitvasking, melder Nordlys og NRK.

Ifølge politiet skaffet mannen seg tilgang til ulike brukerkontoer på Amazon. Ved å logge seg inn på disse, har han reklamert på varer og på den måten fått refundert penger.

– Dette beløpet blir tilbakebetalt i form av en slags tilgodelapp. Denne har siktede så brukt til å kjøpe digitale koder. Disse kodene har han videresolgt, primært til en utenlandsk statsborger, sier politiadvokat Eivind Kluge i Kripos til Nordlys.

Kluge sier til NRK at politiet er sikre på at mannen mottok minst 6,5 millioner kroner i form av kryptovaluta og andre former for betalingstjenester på nett.

Han mener det er sannsynlig at det bedratte beløpet på Amazon er høyere enn som så og anslår at det kan være opp mot 10 millioner kroner.

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa