fredag, 13 september 2024 08:15

Brynjar Meling klager Italia inn for FN i Krekar-saken

Skrevet av
Brynjar Meling (t.v.) jobber for å få mulla Krekar tilbake til Norge. Her er de to under et rettsmøte i 2019 i forbindelse med Italias utleveringsbegjæring. Brynjar Meling (t.v.) jobber for å få mulla Krekar tilbake til Norge. Her er de to under et rettsmøte i 2019 i forbindelse med Italias utleveringsbegjæring. Foto: Terje Pedersen / NTB

Mulla Krekars advokat Brynjar Meling jobber for å få klienten hjem til Norge. Nå har han klaget Italia, der Krekar sitter i fengsel, inn for FN.

– Vi jobber med å få Krekar hjem til Norge. Han har fortsatt familien sin her. Familien er velfungerende, norske statsborgere i gode jobber med samfunnsansvar. Så det er ingen grunn til at han ikke skal komme tilbake hit, sier advokat Brynjar Meling til TV 2.

For fire år siden ble Krekar utlevert til Italia, etter at han var dømt til tolv og et halvt års fengsel der for terrorplanlegging. Rettssaken ble ført in absentia, altså uten at mulla Krekar selv var til stede under rettssaken.

Meling har nå sendt en klage til FN hvor han ber om hjelp til å få løslatt Krekar. Han mener at mullaens rettigheter ble brutt i rettsprosessen.

– I klagen ber man om at FNs arbeidsgruppe avgir en uttalelse om Krekars arrestasjon og fengsling, sier Meling.

Han sier at Italia ikke er forpliktet til å følge en uttalelse fra FN, men at de fleste land likevel innretter seg etter slike uttalelser.

– Vi håper at dette skal få italienske myndigheter til å våkne og se på dommen, og se på om det er grunnlag for å løslate mulla Krekar, sier Meling.

Advokaten frykter at Italia vil sende Krekar til Irak, der han tidligere har vært geriljaleder, og at klienten vil få en dødsdom der.

Andre saker å lese

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa