søndag, 29 september 2024 16:27

Nå kan du kreve å få betale med kontanter

Skrevet av
Så mange som 600.000 nordmenn er ikke digitale. Så mange som 600.000 nordmenn er ikke digitale. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Fra tirsdag 1. oktober kan du som forbruker kreve å betale med kontanter i alle salgslokaler der det selges varer eller tjenester, som på kino og restauranter.

– Regelverket har vært for uklart. Folk skal være trygge på at de får betale når de går i butikken, på restaurant eller til frisøren, sier Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) Nettavisen.

I juni 2024 vedtok Stortinget regjeringens forslag til endringer i finansavtaleloven, som lar en forbruker ha rett til å betale med kontanter i alle salgslokaler der næringsdrivende selger varer eller tjenester, forutsatt at selgeren tar imot betaling for varen eller tjenesten i dette lokalet.

Endringen trer i kraft 1. oktober 2024.

600.000 nordmenn er ikke digitale, av ulike årsaker, skriver avisen. Regjeringen mener disse gruppene må ha samme mulighet til å betale som alle andre, og har derfor sørget for at retten til å betale med kontanter styrkes.

Pensjonistforbundet jubler over lovendringen.

– Dette er veldig viktig for alle de eldre som sliter med å betale via nett, huske koden eller som sliter med å stole på bankkort, sier leder Jan Davidsen.

Andre saker å lese

Polaris Media blir største eier i Hallingdølen

05-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Polaris Media kjøper 55 prosent av aksjene i avisen Hallingdølen. Dagens eiere vil ha de resterende aksjene.

Les mer i RingeriksAvisa

Trafikkulykke på E16 nord for Hallingby

05-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

I går kveld rykket nødetatene ut til en trafikkulykke på E16, ca. 10 km nord for Hallingby.

Les mer i RingeriksAvisa

Poteparken er åpen for alle hunder!

04-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Poteparken er åpen for alle hunder!

Dyrebeskyttelsen Ringerike har nå åpnet Poteparken, et stort inngjerdet område der hunder kan løpe fritt og trygt. Her får de hundene som er i fosterhjem mye frihet og mosjon, men...

Les mer i RingeriksAvisa

Butikktyv tatt

04-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Vektere tok torsdag kveld en mann i 30-årene som hadde stjålet elektronikk i en butikk. Butikken fikk varene tilbake og vurderer anmeldelse.

Les mer i RingeriksAvisa