mandag, 28 oktober 2024 09:11

Fullt hus ved lansering av Heftet Ringerike 2024 – Et dypdykk i lokalhistorien

Skrevet av
Fullt hus ved lansering av Heftet Ringerike 2024 – Et dypdykk i lokalhistorien Foto: Frank Tverran

Heftet Ringerike 2024 ble lansert med stor suksess på Veien Kulturminnepark, hvor redaktør Anne Sofie Hval ønsket et fullsatt lokale velkommen. Det var kun ståplasser igjen da årets utgave av det populære historiske verket ble presentert.

Lokalt samarbeid og solid redaksjon

Redaksjonen for Heftet Ringerike består av medlemmer fra Veien Kulturminnepark, Ringerike Folkedansgruppe og Ringerike historielag, med støtte fra Hole historielag. Redaksjonen velger sin egen redaktør, og for tiden innehas rollen av Anne Sofie Hval, som representerer Ringerike historielag.

En årbok for historieinteresserte

Med hele 162 sider er årets utgave av Heftet Ringerike mer som en årbok enn et tradisjonelt hefte. Innholdet er variert og spenner over flere emner, takket være bidrag fra hele 34 forfattere. Det brede spekteret av artikler sikrer at det er noe for enhver historieinteressert leser.

Innhold som vekker interesse

På lanseringen gikk redaktøren gjennom utvalgte artikler, og flere av forfatterne presenterte egne bidrag. Blant høydepunktene finner vi:

  • Bodil Gusgaard, som har skrevet en fascinerende artikkel om kunstnerne som har avbildet Hønefossen. Artikkelen er fylt med flotte illustrasjoner av malerier fra området.
  • Den lokale forfatteren Karsten Alnæs, kjent "Norsia-gutt", som deler minner fra sin oppvekst rundt Nordre Torg og elvekanten i Hønefoss.
  • Per M. Haakenstad har bidratt med historien om postmannen Tore Ellingsen, og samtidig gitt en interessant innføring i posthistorien til Hønefoss.

Et must for historieinteresserte i Ringerike

Heftet Ringerike 2024 inneholder mye mer enn det som kan nevnes her, men det er tydelig at årets utgave byr på noe for enhver som er opptatt av lokalhistorie. Dette gjør heftet til et opplagt valg for de som ønsker å lære mer om Ringerikes rike historie.

Heftet er tilgjengelig for kjøp hos Norli bokhandel i Hønefoss, og er en perfekt gave til alle med interesse for historie.

Andre saker å lese

Nordlandsbanen kan bli stengt i flere dager

25-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Nordlandsbanen kan bli stengt i flere dager

Både E6 ved Hemnes og Nordlandsbanen er stengt etter togavsporingen torsdag, der lokføreren omkom. Det kan ta flere dager å åpne for togtrafikk igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbrudd i gullsmedforretning i Valdres

25-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Natt til fredag har det vært innbrudd i en gullsmed- og klokkeforretning på Leira i Valdres. Tyvene har kommet unna med varer for en betydelig sum.

Les mer i RingeriksAvisa

Mann i 70-årene meid ned av ruset tenåring på el-sparkesykkel på Søndre torg…

24-10-2024 Nyheter AI-prompt: Frank Tverran - avatar AI-prompt: Frank Tverran

Mann i 70-årene meid ned av ruset tenåring på el-sparkesykkel på Søndre torg

Torsdag ettermiddag ble en mann i 70-årene påkjørt av en el-sparkesykkel på Søndre torg i Hønefoss. Politi og ambulanse rykket raskt ut til stedet, og mannen var ved bevissthet da...

Les mer i RingeriksAvisa